31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu.
2 dönem Odunpazarı Belediye Başkanlığı yapan Burhan Sakallı, AK Parti Genel Merkezi tarafından Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı gösterildi.

CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı henüz açıklanmamış olmasına rağmen 4 dönemdir bu koltukta oturan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen tekrar aday gösterilecek.
Zaten Ekim ayı içerisinde Eskişehir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye binasında Büyükerşen ile bir saati aşkın özel bir görüşme yapmış ve sonrasında da “Hocam Eskişehir size emanet” demişti.

Yılmaz Büyükerşen 5. Dönem için CHP’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacak.
Büyükerşen’in 4 dönemdir Eskişehir’e kazandırdığı yatırımlar ve yaptığı hizmetler hem Eskişehirliler hem de şehrimize diğer illerden gezmeye gelenler tarafından büyük takdir topluyor.

SAKALLI, ODUNPAZARI’NI TURİZME KAZANDIRDI

Öte yandan, AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı ise 2004-2009, 2009-2014 dönemleri olmak üzere üst üste iki dönem Odunpazarı Belediye Başkanlığı yaptı.
Özellikle tarihi Odunpazarı Bölgesindeki evlerde başlattığı restorasyonlar, çökmüş ve yok olmak üzere olan tarihi Atlıhan Çarşısını yeniden ayağa kaldırarak El Sanatları Çarşısı yaptı. Yine bu bölge de Osmanlı Evi, Kurşunlu Camii Külliyesindeki Lületaşı Müzesi, El Sanatları Müzesi. Arasta Çarşısı gibi tarihi mekanların restorasyonlarını yaptırarak turizme kazandırdı. 
Çankaya’daki Şelale Park ve benzer parklar, tarihi çeşmelerin yeniden restorasyonlarını yaptırarak yeniden bölge de yaşayan insanların hizmetine sunması gibi sayısız hizmetlere imza attı.
2014 seçimleri öncesi kendisine yeniden Odunpazarı Belediye Başkanlığı adaylığı teklif edilmiş olmasına rağmen Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak istemesi nedeniyle kabul etmedi. Büyükşehir Belediye Başkan adayı da yapılmadı.

Burhan Sakallı henüz sahaya inip çalışma yapmadı. Bire bir görüşmeler ve ziyaretler yapıyor. Buna rağmen www.eskişehirsonhaber.com olarak yaptığımız ankette yüzde 45’de.
AK Parti’nin Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Başkan adayları da belirlendikten sonra sahaya indiğinde çok büyük olasılıkla Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacak Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i zorlayacağı görünüyor.
Yaptığımız ve halen sürmekte olan anket başa baş bir seçim süreci yaşanacağını gösteriyor.

YILMAZ BÜYÜKERŞEN ÖNEMLİ BİR MARKA

Ankette AK Parti’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı henüz daha seçim çalışmasına başlamamış olmasına rağmen yüzde 45 oy alırken, 4 dönemdir Eskişehir’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaparak tarihi bir rekora imza atan Yılmaz Büyükerşen, ciddiye alınması gereken bir aday.
4 dönemlik başkanlığında şehrin ortasından geçen Porsuk Çayı’nı yeniden düzenleyerek içerisine kayıklar yerine Gondollar koydu. Botla Porsuk Çayı üzerinde insanların şehri gezmesini sağladı.
Gökmeydandaki çöküntü alanına bugün özellikle yazın binlerce insanın gezerek dinlendikleri parka çevirdi. Parkın içerisine yapmış olduğu büyük bir havuz ile adeta Eskişehir’e deniz getirerek binlerce Eskişehirliye suni de olsa plaj ortamı yaşattı.

Sazova’ya yaptırdığı Bilim, Sanat ve Kültür Parkı ve geçen yıl hizmete açılan ETİ Su Altı Dünyası, Masal Şatosu, Korsan Gemi, Japon Bahçesi, Bilim Deney Merkezi, Sabancı Uzay Evi, Hayvanat Bahçesi’ni hemen hemen tüm Eskişehir halkı ile şehir dışından gelen binlerce yerli ve yabancı turist gezdi.
Bizim ve diğer internet sitelerinde yapılan anketlerden çıkan rakamlara bakıldığında 31 Mart 2019 da yapılacak seçimlerde bu kez Yılmaz Büyükerşen’in geçen seçimler gibi çok rahat olmadığı, seçimin başa baş geçeceğini gösteriyor. 


Eskişehir Sonhaber İnternet Gazetesi’nin yaptığı anketin sonuçları şu şekilde;
Anket oylamasına sunulan soru: Yeni dönemde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı sizce kim olmalı?

CHP: YILMAZ BÜYÜKERŞEN %55
AK PARTİ: BURHAN SAKALLI %45
Toplam Kullanılan Oy: 17.500
Erişilen Kişi Sayısı: 130.590

Eskişehir Sonhaber’in anket sonuçlarına göre şehrimizde 31 Mart günü sürprizlerle geçecek. Ak Parti’den Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olan Burhan Sakallı henüz sahalara inmeden iyi bir farkla açığı kapatmış durumda. Son söz elbette Eskişehirlilerin 31 Mart günü adaylar için kullanacağı oylar.

Ankete Linki