Türk Kızılayı İstanbul Şubesi'nin hayata geçirdiği ‘81 İlde 81 Anaokulu' projesiyle Eskişehir'de yapımı tamamlanan “Hacı Fatma Şengül Anaokulu’ nun açılışı yapıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda konuşan Hanımefendi Semiha Yıldırım, 2019 yılı içerisinde 20 okulun daha açılışının yapılacağını belirterek, “Yalnız Türk milletine değil, insanlığa da umut ışığı olan Kızılay'ımızın, İstanbul Şube Başkanlığı, 81 ile 81 Kızılay Anaokulu projesini hayata geçirdi. 2017 yılı içinde 81 ilimiz için anaokulu bağışçılarımı tek tek tespit ettik. Okul arsalarımızı belirledik ve 48 şehrimizde yapım süreci başladı. Gurur ve mutlulukla paylaşmak isterim ki, bugün itibariyle 26 okulumuz dünyanın en güzel sesleriyle doluyor. 2019 yılı içerisinde 20 şehrimizde daha bu mutlu günlerde buluşmayı umut ediyoruz.” dedi.
“Biz biliyoruz ki her türlü ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmamızın temeli eğitime bağlıdır. Biz geleceğimizin teminatı olan yavrularımızı ne kadar iyi yetiştirirsek geleceğin büyük Türkiye'si uluslararası alanda o kadar iyi olacaktır.” diyen Vali Çakacak ise, “Bugün çok anlamlı, değerli ve heyecan verici bir açılış töreni vesilesiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız.” diyen Vali Çakacak, programda yaptığı konuşmada,  “Söz konusu açılış eğer ki eğitime dair ise o törenler hepimiz için ayrı bir heyecana vesilesi olduğundan sizlerle birada bulunmaktan ve bu güzel âna birlikte şahitlik ediyor olmaktan son derece mutluluk duyuyorum.” şeklinde konuştu.
 Semiha Yıldırım Hanımefendi’nin himayelerinde, Türk Kızılayı İstanbul Şubesi’nin öncülüğünde başlatılan ‘81 İl 81 Anaokulu’ projesinde bir okulun daha tamamlanmış olmasının mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını dile getiren Vali Çakacak, “Proje ile 81 ilimizin tamamına yapılacak olan anaokullarının Türk bayrağının simgeleri olan ay ve yıldızı esas alan mimarî ile yapılıyor olması ise ayrıca gurur veren bir konu. Çocuklarımızın gelişimi için tüm eğitim ve oyun birimlerine sahip olacak bu kurumlarımızda, çocuklarımıza vatan ve bayrak sevgisinin daha küçük yaşta özümsetilmesi çok anlamlı olmuş.” dedi.
 Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Hanımefendi Semiha Yıldırım, Vali Çakacak ve eşi Hanımefendi Kevser Çakacak ve beraberindekiler okul bahçesine çam fidanı dikti. Daha sonra Anaokulunu gezen Hanımefendi Semiha Yıldırım, Vali Çakacak ve eşi Hanımefendi Kevser Çakacak ve beraberindekiler öğrencilere oyuncak dağıttı.