Özlem Şirketler Grubu yenilenebilir enerji sektörüne güneş enerjisi dalında giriş yapmaya karar verdiği yatırımında 12 Mega Watt’lık eş güce sahip olacak olan projesini, Ankara Gölbaşı’nda 2018 Mayıs ayında işletmeye başladı. Tek alan içerisindeki Lisanssız Güneş Enerji Santralleri arasında üretim kapasitesi olarak Türkiye’deki en büyük 10 santralden birisi oldu. Teknolojik altyapının önemsendiği tesiste yüzde 25’e yakın verimlilik artışı beklentisi var iken geçmiş olduğumuz temmuz ayı üretiminde sabit tasarımlara kıyasla %29 verim artışı gözlemlendi. Özlem Grup olarak teknolojisine katkıda bulunduğumuz bu sistemde, benzerlerine göre daha yüksek eğim açısına çıkabilme ve ölçümleme-optimizasyonu yapay zekâ ile yapabilme yeteneği ile verimliliği sürekli maksimumda tutuyoruz. Temmuz ayı üretim değerlerimiz ile bir rekora imza atmış bulunmaktayız.

YEKA PROJESİNDE TAKİP SİSTEMİNİN KULLANILACAK OLMASI SEKTÖRDEKİ BAKIŞ AÇISINI DEĞİŞTİRDİ
Yatırım kararını yaklaşık 4 sene önce almış olduğumuz bu projede 2017 Aralık’ta ön kabulünü, 2018 Mayıs’ta geçici kabulünü almış bulunmaktayız. Bu süreçte kurulumu söz konusu olan YEKA Projesi tarafından tamamı Türk mühendislerimizin oluşturduğu teknolojimizin örnek alınması şirketimiz için gurur kaynağı oldu ve sektördeki birçok kişinin hareketli sistemlere olan bakış açısını yenilemesine neden oldu. Özlem Grup olarak Enerji sektöründeki yatırımlarımıza Lisanslı GES Projeleriyle, Biyogaz Enerji Tesisleri ve Geri Dönüşümsel ürünlerden enerji üretmek üzerine kurguladığımız projelerle devam etmeyi planlıyoruz.

TEMİZ ENERJİ ÜRETİMİ VE MİKTARI
Günümüzde değerinin farkındalığına varmaya başladığımız, dünyamızın sürdürebilirliği için en önemli konulardan birisi olan hava kirliliğine karşı verilen bu mücadelede temiz enerji üretimi ile 10.250.000 tondan fazla CO2 emisyonunun önüne geçerek yaklaşık 450.000 ağacın temizleyebileceği çevre temizliği katkısı sağlamış olduk. Kapasitemiz doğrultusunda yıllık 18.750.000 KWH enerji üretim hedefi ile, Türkiye’nin en büyük tek eksen takip sistemine sahip Lisanssız Güneş Enerji Santrali olma özelliği taşımaktayız. Aynı zamanda belirttiğimiz gibi Türkiye’nin en büyük üretim kapasitesine sahip ilk 10 Lisanssız Güneş Enerji Santralinden biriyiz. Üretimimizi kıyaslayabilmek için tüketimden bir kıyas yapacak olursak, yaklaşık olarak Eskişehir’deki her 26 kişiden 1’inin evinde tükettiği elektriği biz üretiyoruz.

ENERJİDEKİ CARİ AÇIĞI DOĞRU ŞEKİLDE KAPATMALIYIZ
Ürettiğimiz enerjiyi, üretim yeri fark etmeden devletimize satmakta olup; cari açığın azalmasında katkıda bulunmaktayız.  Kişi Başı enerji tüketiminin her gün arttığı bu dünyada, artan bir nüfusa sahip olan ülkemizde cari açığımızda büyük bir payı bulunan enerji sektöründe yenilenebilir enerji potansiyelimiz bu kadar yüksek iken, bu imkanlarımızı ülke olarak en iyi şekilde kullanmalı ve cari açığımızdaki enerji payını alt seviyelere doğru çekmeliyiz. Ve tabii ki ülke olarak yeni yapacağımız ve yönlendireceğimiz bu yeni yatırımlarda; gelişen dünyanın gelişen enerji sektöründeki, teknoloji, çevre ve sürdürülebilirlik değerlerini es geçmemeliyiz.