Dünya Kız Çocukları Günü 11 Ekim tarihinde kutlanıyor. Arama motorlarında yoğun olarak aratılan konulardan bir tanesi olan 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü, Türkiye, Kanada ve Peru tarafından yapılan girişimler sonucunda her yıl bugün kutlanmakta. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 2012 yılından beridir kutlanan Dünya Kız Çocukları Günü için en güzel Kız çocukları için en güzel ve anlamlı gün olan Dünya Kız Çocukları Günü 11 Ekim tarihinde her yıl kutlanıyor. 2012 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Kurulu (BM) tarafından Türkiye, Kanada ve Peru tarafından yapılan girişimler sonucunda kutlanan 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü coşkusu sürüyor.

DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ'NÜN ANLAMI VE ÖNEMİ NEDİR?

Türkiye, Kanada ve Peru tarafından yapılan girişimler sonucunda, kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 11 Ekim, "Dünya Kız Çocukları Günü" olarak ilan edilerek katlanmaya başlandı.

11 EKİM DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ MESAJLARI

İnsanlığın umudu, sevinci, şiiri kız çocuklarıdır. Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun"

Okuyan ve sevgiyle büyüyen her kız çocuğu yarınlar için 1 umuttur. Aydınlık yarınları kızlarımızla el ele kuracağız!

Bugün Dünya Kız Çocukları Günü… Kızlarımızı okutacağız, bu topraklara yararlı birer bireyler haline getireceğiz.

Bir kız çocuğu eğitilirse, bir anne yetişir. Bir anne okursa, tüm insanlık aydınlanır. Dünya kız çocukları günü kutlu olsun" diyerek Eskişehirlilerde sosyal medya adreslerinden Dünya Kız Çocukları Gününü kızlarıyla fotoğraf paylaşarak kutladılar.