Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, Eskişehir ve Afyonkarahisar illerinde son 15 yılda bin 250 kurum bahçesine 368 bin adet fidan dikerek kurumların daha da güzelleşmesine katkı sağladı.

Eskişehir ilinde 299 adet kamu kurumu, okul, ibadethane ve mezarlığa 161 bin 400 adet fidan dikildi. Afyonkarahisar da ise 951 kurum bahçesine 207 bin 460 adet fidan dikildi. Bölgeye göre değişmekle birlikte ağaçlandırmalarda; sedir, karaçam, ladin, çınar, akasya, ıhlamur ile çalı ve süs bitkileri kullanıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel “Geçmiş yıllarda sadece dağların arkasında çalışan teşkilatımız artık şehir merkezlerinin güzelleşmesine de katkı sağlıyor. Özellikle okul ve cami bahçelerinin ağaçlandırılması ve bakımı konusunda yaptığımız çalışmalar kamuoyunca takdir görüyor. 2003 yılından beri artan bir ivme ile kurum bahçesi düzenlemeleri yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Fidan dikiminin yanı sıra fidanların bakımı, yetişmiş ağaçların budanması ve çevre düzenlemesi konusunda da imkânlar ölçüsünde yardımcı olmaya devam ediliyor.