Sağlık -Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, yaptığı açıklamada, "2006 yılından bu yana aile hekimliği sistemi ile iç içeyiz. Şehrimizde 270 Aile Hekimi, 268 Aile Sağlığı çalışanı hizmet vermekte. Her şey para değil. Öncelik aile, sağlık ve en iyi şartlarda çalışma ortamı. Açalım konuyu biraz. Aile Hekimliği Sistemi içerisinde kamu dışı aile sağlığı çalışanlarımız var. İlimizde sadece 30 kişi. Yanlış duymadınız, sadece 30 kişi. Tüm Türkiye’de 500 bin sağlık çalışanında 3 bin civarı Kurum Dışı Aile Sağlığı Çalışanı ve Eskişehir’de 7 bin 500 sağlık çalışanı içerisinde Kurum Dışı Aile Sağlığı Çalışanı sayısı sadece 30'dur" dedi. 

Hasan Hüseyin Köksal, "Hadi pandemi sürecinde para veremediniz, 30 kişiyi kadroya almak bu kadar mı zordu. Özlük haklarında düzenleme yapılamaz mıydı?  İlimizde, 30 değerli kardeşimizin tayin hakkı yok. Anlaşamasa bile işten ayrılma hakkı yok. Mobing desen had safhada.  Çıkmaza girseler, işten ayrılmak isteseler tazminat hakları yok. Yanlış duymadınız son günlerde sıkça gündeme gelen tazminat hakları yok. İşe gelince sorumluk olarak aynı iş yerinde aynı işi yapıp aynı okuldan mezun olmalarına rağmen aynı işyerindeki diğer çalışma arkadaşları ile özlük hakları açısından aralarında uçurumlar var. Çocuk yaparlar ücretsiz izin hakları yok, çocuk bakmak için işsiz kalırlar" diye konuştu. 

Hasan Hüseyin Köksal, açıklamasında ayrıca, "Yıllarca hizmet ver ama tazminat hakkınız yok. Emeklilik hayalinde emekli primi alsam şunu yaparım hayali kurmanız bile yasak. Allah korusun hasta oldunuz tedavi için rapor aldınız 180 günü aşan raporda otomatik işsiz kalıyorlar. Güzel ülkemin güzel bürokratlarına sormak lazım. Her şey para değil bazen insanlık namına çok basit sorunları çözmek lazım. 30 kişinin maddi yükünü geçip özlük haklarını acil düzenleyerek bürokratların yaşadığını nefes aldığını hissettirmek gerekiyor. Sitem dolu bir yazı kaleme aldığımızın farkındayız. Devlet tarafından çalışanlarına uygulananları açıklamak istedik. Eğer özel sektör yukarıda saydıklarımızı yapsa işletmesi kapatılır, bir daha açılmamak üzere. Bir gece de bakanlık müşavirlerinin haklarını düzenleyenler, Kurum Dışı Aile Sağlığı Çalışanlarının sesine kulak vemeli" dedi.