Odunpazarı Belediyesi'nin 2016'dan beri gündeminde olan ve Eskişehir Arı Yetiştiricileri Birliği'nin belediyeye sunduğu, ancak daha sonra projeden ayrıldığı Arıköy projesi ile ilgili Belediye Başkanı Kazım Kurt'tan yeni bir açıklama geldi. 

Belediyeden yapılan açıklamada, Arıköy’de ilk hasadın Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un katılımı ile yapıldığı belirtildi. Kazım Kurt, “Arıköy’den elde edilen ballar Halk Market ile ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize dağıtılacak” dedi. Arıköy de öğrencilerin eğitiminde kullanılmak için 50 kovan hazırlandığı belirtildi. Kazım Kurt, “Bu projenin güçlü tarafı pratik eğitiminin güçlü olmasıdır. Pandemi öncesi öğrencileri belirledik ancak eğitimi mecburen askıya aldık. Bu öğrencilerin hakları bizde saklı kalacak,  pandemi şartları düzeldiği anda bu öğrenciler eğitime alınacak” diye konuştu.

2016'dan beri gündemdeydi 

7 Şubat 2016’da Kurşunlu Külliyesi’nde düzenlenen seminerde, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Dünyada eşi benzeri olmayan bir proje yapacaklarını” söyleyerek, “ARIKÖY’ de 350 metrekarelik bir eğitim binası, 5 dekar alan üzerine kurulu çiçek deneme alanları, her biri 40’ar metrekarelik 160 parselden oluşmuş arıcılık alanları ve Apiterapi merkezi yer alacak. Vadi içerisinde oluşturulacak Bal Ormanları’nda 1600 kovana kadar arı beslenebilecek” demişti. 

Eskişehir Arı Yetiştiricileri Birliği proje 2016'da yapılmayınca projeden çekilmişti 

Eskişehir Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bünyamin Yiğit, 2017'de yaptığı açıklamada, projeyi 2015'te kendilerinin belediyeye önerdiklerini ve hazırlayıp Kazım Kurt'a sunduklarını söylemiş, "Kazım Kurt, 2017’de bitmesi gereken projemizi o zaman yapmayınca projeden çekilmiştik" demişti.