Eskişehir'de Kalabak su dağıtımındaki sıkıntılar devam ederken, 65 yaş üstü bir okuyucumuz başına gelen bir olayı bizlerle paylaştı...

Ağustos ayının başında başlayan damacana dağıtım sıkıntısı sonrasında muhtarlıklara, ESKİ'nin 185 hattını arayan 65 yaş üstü vatandaşların evlerine Kalabak su ulaştırılacağı duyurulmuştu.

Vişnelik Mahallesi'nden arayan 65 yaş üstü bir okuyucumuz, Kalabak su sakalarla gelmediği için ESKİ'nin 185 hattını arayarak evine Kalabak su istediğini söyledi. 

"Karşımda Kalabak su ile itfaiye eri gördüm, çok şaşırdım"

Okuyucumuz yaşadığı durumu şöyle anlattı: "Ben Kalabak su aracı beklerken, evimin önüne üzerinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi yazan bir kamyonet geldi. Üniförmalı bir itfaiye eri geldi, Kalabak suyunu kapıma kadar getirdi. İtfaiyecilerimiz de böyle destek oluyorlarmış, kendilerine çok teşekkür ederim"

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden daha önce muhtarlıklara yapıldığı belirtilen duyuruda, Kalabak suya ulaşamayan 65 yaş ve üstü vatandaşların ESKİ'nin 185 hattını aramaları durumunda evlerine Kalabak su servisi yapılacağı ve öncelik tanınacağı belirtilmişti.