71 Evler Mahallesi sakinleri bir araya gelerek mahallerine pazar kurulmasını istiyorlar. Bir grup mahalle sakini taleplerini dile getirmek için bir araya geldi.  Diğer bir yandan Pazarcılar Odası'nın bu mahalleye pazar kurmasını engellediği yönde haberlerde basında yer aldı. EskişehirHaber. com Muhabiri Ufuk Azbay  konuyu Eskişehir Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek'e sordu.

Engellemenin söz konusu olmadığını dile getiren Eskişehir Pazarcılar Odası Mehmet Çiçek: "Bizim esnafımız orada açık pazar istemiyor. Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt oraya kapalı pazar yeri yapsın oraya geçelim. Diğer bir konu ise o bölgeye sadece 500 metre uzaklıkta Emek'te pazar kuruluyor.Orada bir pazar ihtiyacı olduğunu da düşünmüyorum.  Biz 71 Evler Mahallesi sakinleri ile ilgili sorumuz yok. Yine vurgulamak istiyorum kapalı pazar yeri kurulsun bir oraya geçeriz" Şeklinde konuştu. 

Mehmet Çiçek'ten çözüm önerisi 

Konu ile ilgili çözüm önerisinde bulunan Çiçek:" 71 Evler'de oturan insanların mağduriyetini istemeyiz. Onlar da bizim hemşerimiz. Biz bu sorunu çözmek için gereken desteği Odunpazarı Belediyesi'ne sağlarız. Oradaki vatandaşlarımızı Emek'teki pazar yerine taşınması için bir servis ayarlanabilir. Biz de bu konuda üstümüze düşeni yaparız. Hafta 1 gün oraya vatandaşlarımız taşınabilir biz de ne gerekirse yapmaktan kaçınmayız. Bunaların yanında 71 Evler Mahallesi sakinlerinin bilmesini istediğim bir konu var. Oradaki pazar ile ilgili hukuki süreç sürüyor" İfadelerini kullandı. 

Mehmet Çiçek :" Mahalle muhtarının tavrı doğru değil"

Eskişehirhaber.com' yaptığı açıklamalarına Mehmet Çiçek şu şekilde devam etti; " Mahalle muhtarının oradaki halkı kışkırtmasını doğru bulmuyorum. Tekrarlamamda fayda var. Biz oraya pazar kurulmasın demiyoruz. Biz oraya kapalı pazar yeri kurulsun istiyoruz"