Eskişehir’in birbirinden güzel müzeleri olduğunu hepimiz biliyoruz. Hepsi de güzel zaman geçirmek için harika yerler. Biraz gezelim biraz kültürlenelim diyorsanız ve tarihi bizzat Atatürk’ten dinlemek istiyorsanız Eskişehir Canlı Tarih Sahnesi sizin için eşi bulunmaz yerlerden biri olacaktır. Bu tür müzelerin ilki, Amerika’da Orlando’da yer alıyor. “Liberty Theatre” adındaki müzede tüm Amerikan başkanlarının hareket edip konuşarak canlı hissi veren heykelleri sergileniyor.

Eskişehir’de de Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, ikinci meclis kürsüsünde Cumhuriyet’in 10. Yıl Nutkunu ve TBMM açılış konuşmasını seslendirirken, İsmet İnönü Atatürk’ün ölüm yıldönümünde yaptığı Atatürk’ü ve Cumhuriyet’i anlatan konuşması ile Lozan Antlaşması’nı anlatıyor. Aynı zamanda müzede tarihe dair belgeler ve görüntüler bulunuyor, hem yakın tarih hem geçmişin önemli tarihi olayları belgesel olarak izleyicilere sunuluyor.


Büyük küçük herkese hitap eden Canlı Tarih Sahnesi, Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’nin üst katında yer alıyor. Eskişehir’i gezmeye çıktıysanız ve yolunuz Odunpazarı’na düştüyse mutlaka uğramalısınız, dolu dolu zaman geçirebileceğiniz bir tarih müzesi.