5 yıl önce evlenerek Türkiye'ye gelen Nazar Olami ve eşi Zeynep Olami 1 yıl önce Eskişehir'e gelerek Gündoğdu Mahallesi Baylık Sokaktaki apartmanın bodrum katına yerleşti. Birbirlerini severek evlendiklerini söyleyen Afganlı nazar Olami 22 gün önce 21 yaşındaki karısı Zeynep Olami' nin kayıplara karıştığını söyledi.Afganlı koca Olami karısının kaybolmasını şöyle anlattı


" 5 yıl önce birbirimizi severek evlendik ve Türkiye'ye geldik. 1 yıl öncede Eskişehir'e yerleştik. Aramızda hiçbir sorun yoktu, kavgada etmedik. 22 gün önce karım Zeynep sabah 07.30'da hastaneye gidiyorum diyerek evden ayrıldı. Öğle saatleri olduğunda hala eve dönmemişti. Arkadaşlarını aradım, annesini aradım haberleri olmadıklarını söylediler. Kendisini de aradığımda telefonu kapalıydı. Daha sonra Eskişehir Emniyet'ine gittim eşimin kayıp  olduğunu söyledim.Resimlerini bıraktım, hala telefonu kapalı ve kendisinden haber alamıyoruz. Birden ortadan kaybolmasına bir anlam veremedik. Annesi, babası, kız kardeşi hasta onları bırakıp gitmezdi. Neredeyse bir an önce bulunmasını istiyorum" dedi. 


Kayıp Afganlı kadının annesi Zübeyde Özbek " 22 gündür kızlarından bir haber alamadıklarını söyleyerek " Kızımı çok özledim, kocasıyla severek evlenmişlerdi, neden ortadan kayboldu bilmiyoruz, bir an önce evine dönmesini istiyorum"