Eski Bağlar Mahallesinde yapılan çalışmaların düzensiz ve plansız şekilde yapılmasına vatandaşlar tam anlamıyla isyan etti!

Eskişehirhaber.com'un ihbar hattına ulaşan çok sayıda vatandaş Eski Bağlar Mahallesinde gerçekleştirilen yol ve kaldırım çalışması ile ilgili şikayetlerini dile getirdi.  

"Tepebaşı Belediyesinin yaptığı hizmet mi, eziyet mi?"

Eski Bağlar Mahallesi sakinlerinin şikayet ettikleri konuların başında mahallede çok sayıda yere yığılmış halde bırakılan molozlar yer alıyor.  Görüşlerini aldığımız vatandaşlar: "Bu nasıl çalışma bu molozlar buraya bu şekilde mi bırakılır, Tepebaşı Belediyesi Hizmet mi, eziyet mi yapıyor?" Şeklinde konuşarak Tepebaşı Belediyesi tepki gösterdi.

"3 gün boyunca internetimiz kesildi çocuklarımız mağdur edildi"

EskişehirHaber muhabirine dertlerini anlatan mahalle sakinleri:" 3 gün boyunca internetimiz kesildi. Pandemi döneminde çocuklarımızın online eğitim aldığı günlerde çocuklarımız mağdur edildi. Biz yollar genişletilecek diye bekliyorduk. Büyük kaldırım taşları döşeyerek yollarımız iyice daralacak biz araçlarımızı yolun ortasına mı bırakacağız" diyerek mağduriyetlerini ifade etti.


"Ahmet Ataç'a oy yok"


Eski Bağlar mahallesinin sakinleri bunların yanı sıra bir konuya daha dikkat çekti. Mahalle sakinleri: "Bizler 1995 yılında Tepebaşı Belediyesine otopark parası ödedik. Şimdi yine bizden otopark parası alacaklar bizim 1995 yılında ödediğimiz paralara ne olacak? Biz 120 kişiden imza toplayıp muhtarımıza verdik. Bu çalışmayı biz istemiyoruz diye şikayetimizi söyledik. Bu çalışma yapılmadan önce bizim rızamız alınmadı. Başkan Ahmet Ataç seçim zamanı gelecek ona oy yok" Şeklinde konuştu.

Tepebaşı Belediyesi'nin hizmet alanındaki aksaklıkların temelinde Tepabaşı Belediye Ahmet Ataç'ın Siyaset alanında bir önceki seçim döneminde yaşadıkları mı yatıyor? 

Ahmet Ataç vekil olamama acısını vatandaştan mı çıkartıyor!


Ahmet Ataç'ın bir önceki dönemde milletvekili olmak için uğraştığı Eskişehir gündeminde konuşulmuştu. O dönemde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i milletvekili olmak için aşamadığı yönünde iddialar gündem gelmişti. 

Tüm bu süreç ve yaşanan sıkıntılar bu dönemde Ahmet Ataç'ın Belediye Başkanlığını istemeyerek yaptığını fikrini ispatlar nitelikte. 
Ahmet Ataç'ın vekil olamama acısını vatandaştan çıkardığını düşündüren hizmet performansı ortaya koyması bundan sonraki dönemlerde hem vekillik hem de belediye başkanlığı yapma ihtimalini neredeyse yok seviyesine getirdi.