AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu, yaptığı açıklamada Tepebaşı Belediyesinin sokak aralarına kadın personel görevlendirerek, vatandaşlara çöp dökmemeleri için uyarıda bulunulduğunu iddia etti. Çizmelioğlu açıklamasında bu durumu eleştirerek, yapılan uygulamanın da "çağdışı" olduğunu savundu. Çizmelioğlu, "
Tepebaşı Bölgesinin çöpünü bile toplamaktan acziyet yaşayan CHP'li Belediye, sokak başlarına adeta eli sopalı nöbetçiler dikerek vatandaşa çöp atmama telkin ve ikazlarını yapması için personel görevlendirmiştir. Hatta her fırsatta kadınlara yönelik savunuculuğu şiar edindiklerini dile getiren belediye temsilcileri bir kadın personelini sokağın başına koyup, çöp dökmek isteyen vatandaşlara engel olmak gibi garip bir amaçla görevlendirme yapmıştır. Tepebaşı Belediyesi kaç personelini sokağa çöp attırmama göreviyle ve hangi sokaklara bu cahilce uygulamaya geçmiştir açıklamalıdır" dedi. 

"Diğer belediyeler akıllı konteynır kullanıyor"

Çizmelioğlu, "Kaldiki teknoloji çağında yaşıyoruz. Bugün AK Partili birçok Belediye, insani bir ihtiyaç olan çöp toplama konusunda vatandaşlarına her türlü kolaylığı sağlarken tüm teknolojik gelişmeleri esas almakta ve dahası dolunca 'Beni Boşalt' diye sinyal gönderen akıllı çöp konteynırı projesini hayata geçiriyorken yada çöp konteynırını yeraltına alıp, koku ve istenmeyen görüntülere son veriyorken; Tepebaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün son uygulaması vatandaşlar aman gündüz vakti sokağa çöp atmasın diye personel görevlendirmesi kabul edilemez ve hiçbir şekilde savunulamaz. Tepebaşı Belediyesi'ne çağrımız bu garip, çağdışı ve beceriksiz uygulamadan vazgeçip, sabah 9:00 akşam 17:00 arası, yani  tüm mesaisini sokağa çöp attırmamakla geçiren bayan nöbetçi personeli daha Rasyonel bir görevde değerlendirmesi ve vatandaşlarımızın başına da adeta eli sopalı bekçi dikip çöp dökme yasağıyla rencide etmemeleri konusunda uyarıyoruz" diye konuştu.