31 Mart yerel seçimlerinde Eskişehir’de  AK Parti’nin hedefi 15 belediyeyi almaktı. Ak Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan’ın seçim öncesi yaptığı açıklamalarda, “İnşallah mart ayının sonunda Sayın Cumhurbaşkanımıza 15 belediyenin anahtarını teslim edeceğiz. Teşkilâtlarımız her daim göreve hazır" demişti.
Yerel seçim sonuçlarının ardından Ak Parti önemli belediyelerini de bu seçimde kaybetti. Seyitgazi ve Alpu gibi önemli belediyeleri  CHP kazandı. Özellikle Alpu’da son günlerde termik santral konusu gündemdeydi.  Alpu’yu, CHP’nin kazanmasının ardından çoğu vatandaş şehrimize kirlilik ve sağlıksız bir nesil getirecek termik santralinde yapılmayacağının görüşünde birleşti.
AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan seçim öncesi yaptığı açıklamada “Eskişehir’de daha önce 14’ünü kazanabildiğimiz belediyelerin 15’ini de kazanarak, tamamını kazanmayı arzuluyoruz. 15-0, sayısal bir rakam değildir. 14 belediyeyi almayı daha önce becermişiz, 15’inci belediyeyi kazanmaya da çok yaklaşmışız. Bu mümkün, bu kazanılabilir nitelikte duruyor. Bizim hedefimize 15 belediyeyi koymamız kadar doğal bir şey olamaz. 14’ünü kazanmışız, bir tek 15’inciyi 6 bin 700 oyla kaybetmişiz. 15’incisini kazanacak gücümüz var. Yeni adaylarımızla bunu mutlaka kazanacağız.” diyerek kendi tabanına mesaj vermişti. 
Evdeki hesap çarşıya uymadı. Ak Parti Eskişehir’de önemli ilçeleri kaybettiği gibi Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı’nda söz sahibi olamadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan MYK'da yaptığı açıklamada başarısız olan ilçelerde kimsenin gözünün yaşına bakmayacaklarını belirtirken, Eskişehir'de büyük hüsran yaşayan AK Parti teşkilatlarını değişitirip değiştirmeyeceği ise ileri ki günlerde belli olacak.