AK Partili gazeteci Sezai Şen, bugün 2Eylül gazetesinde yer alan köşe yazısında, AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı ve yönetimine eleştirilerde bulundu. AK Parti il yönetiminin partinin ittifak ortağına sormadan DSİ'ye talimat verip Çifteler Sakarıbaşı'ndaki suyun Eskişehir'e getirilmesi konusunda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile anlaştığını belirten Sezai Şen, AK Parti'den CHP'ye geçen Günyüzü Meclis Üyesi Osman Gürnaz konusunda da il başkanlığını sert şekilde eleştirdi...

İşte Sezai Şen'in 2Eylül gazetesinde bugün yayınlanan "AK Parti Eskişehir'de kime çalışıyor?" başlıklı yazısı... 

"Haberi okuyunca her samimi AK Partilinin yüreği cız etmiştir; derin sızıdan sonra derin bir hüzün çökmüştür yüreğine, zihninin geçmişle bugün arasında gidip gelmesine, belki belli bir yerde takılıp "iyiye gitmiyoruz" denilmesine vesile olmuştur!

AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİNE ROZETİNİ KILIÇDAROĞLU TAKTI, CHP'Lİ YAPTI
Haber şöyle:
"Günyüzü Meclis Üyesi Osman Gürnaz eylül ayında gerçekleşen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’ye geçmek istediğini açıklamıştı. Bir sonraki meclis toplantısında ise CHP grubuyla oturan Gürnaz’ın parti rozetini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı. Kılıçdaroğlu’nun makamında kabul ettiği Gürnaz, CHP’ye üye olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek,  Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen başta olmak üzere, meclis üyelerine çalışmalarında destek olmak için elinden geleni yapacağını ifade etti."

MECLİS ÜYESİNİN AK PARTİ'DEN KOPUŞU BİR ANDA OLMAMIŞTIR!
Osman Gürnaz kısa bir süre öncesine kadar AK Partili Günyüzü ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi idi. Eylül ayındaki Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında CHP'ye katılmak istediğini söyleyince AK Partili diğer Meclis üyelerinin yaşadığı şaşkınlığı görmeliydiniz!
Düşünebiliyor musunuz, bir siyasi parti kendisinden belediye meclis üyesi seçilen ve Büyükşeihr Belediye Meclisinde de görev alan bir meclis üyesinin bir başka partiye geçişisinden habersiz!
Meclis Üyesi Gürnaz öyle bir anda karar verip de CHP'ye katılmış değildir. Vardır bir sıkıntısı, sıkıntıları ve bunları büyük ihtimalle iktidar partisinin Eskişehir İl Başkanlığına da iletmiştir. Eğer iletmemişse durum daha vahim; zira bir partinin meclis üyesi ile irtibatının hemen hiç olmadığı ya da o kişiyle hiç irtibatın hemen hiç kurulamadığı anlamına gelir. İletip de muhatap kabul edilmemişse bu ayrı bir facia. Çünkü bu durumda kendisiyle ilgilenilmeyerek CHP'ye geçmek zorunda bırakılmasına çanak tutulmuş demektir!

BİZİ "KALEMİNİ SATMAKLA" SUÇLAYANLAR BU İŞE NE DİYORLAR ACABA?
AK Parti'nin Eskişehir İl Başkanı, ülkenin hemen birçok yerinde belediye başkanlarının, meclis üyeleri ile birlikte AK Parti'ye katıldığı bir süreçte kendi partisinin Meclis Üyesini CHP'ye kaptırması ile ilgili bir açıklaması var mıdır acaba? Bu işi nasıl başarmışlardır? Daha bir ay önce AK Partili olan bir belediye meclis üyesine Kılıçdaroğlu'nun rozet taktığını görünce üzülmüş müdür partililer kadar, yüreği cız etmiş midir?
Bakın biz "AK Parti son 2 yıldır Eskişehir'de çok kötü yönetiliyor" ya da "AK Parti Eskişehir'de son 2 yıldır yönetilmiyor!" dediğimiz zaman, görevleri sadece atanmış başkanlara şakşakçılık yapmak olan bazı partililer bizi kalemimizi satmakla suçluyorlar. Aynı kişiler CHP'ye AK Parti'den seçilmiş bir belediye meclis üyesi kazandıran il başkanı hakkında ne diyecekler doğrusu çok merak ediyorum!

İTTİFAK ORTAĞINA SORMADAN BÜYÜKŞEHİR'E İNANILMAZ KIYAK!
Bakın AK Parti, Kalabak Suyu tartışmalarının en yoğun olduğu bir zamanda gitti DSİ'ye talimat verdi, 450 milyon liralık bir proje hazırlattı ve Çifteler Sakaryabaşı'ndaki suyu Eskişehir'deki şebekelere getirmek için Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü ile DSİ arasında protokol imzalanmasını sağladı. Biz de "450 milyon lirayı bir işe yatıracak, o işi bitirecek. İşi bitirdikten sonra o işi Eskişehir Büyükşehir Belediyesine teslim edeceksiniz. Onlar da büyük bir karla sattıkları sudan elde ettiği paranın bir bölümü ile size bu parayı 30 yılda ödeyecek. Böyle kıyağa şu sıkıntılı dönemde kimse kimseye geçmez!" demiştik.
AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı, Kalabak Suyunun en çok konuşulup tartışıldığı günlerde bu konuyu gündeme getirdi ve Kalabak Suyu meselesini birkaç gün gündemden düşürdü. Dahası Çifteler'den Eskişehir'e su getirilecek. Orada Cumhur İttifakının ortağı olan MHP'li bir belediye başkanı var. Ancak o MHP'li Belediye Başkanına DSİ ile yapılan görüşmelerden bile hiç bahsedilmemiş. MHP'li Başkan ve Meclis üyeleri olayı kamuoyundan duyunca şoke oluyorlar, ne diyeceklerini bilemiyorlar!

İTTİFAK ORTAĞINI ÜZ, MECLİS ÜYENİ CHP'YE KAPTIR...
AK Parti İl Başkanlığı, Cumhur İttifakının diğer ayağı/ortağı olan MHP ile burada uyumlu bir birliktelik sağlamayı başaramadı. Bunun için samimi bir gayret de göstermedi. Samimi bir gayret gösterseler MHP ile bu konuda istişare ederler, ortakları razı gelmediği takdirde Eskişehir halkının su sorununu çözme bahanesi maskesi altında Büyükşehir Belediyesine böylesine devasa bir kıyak geçmezlerdi!
Cumhur İttifakı ortakları MHP'yi üzen, kendi partisinden seçilen Meclis Üyesi ile neredeyse hiç ilgilenmeyerek CHP'ye katılmasına vesile olan AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı, gerçekten çok merak ediyoruz, ne yapmaya çalışıyor? Daha doğrusu kime çalışıyor?
Zira tabloya baktığımızda Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkanı olduğu partiye çalışıyor gibi görünmüyorlar!"