Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mustafa Akgören bugün basın mensupları ile bir araya geldi. Eskişehirspor’un bugünkü durumun masaya yatırdı. Akgören  Yanlış bilinenleri tüm gerçekliği ile açıklamak için bu yaptıkları ifade etti. 
Akgören Bilal Ceylan transferi ile ilgili şunları: “Alt yapımızdan yetişen Bilal Ceylan’ın transferinden 3 milyon 300 bin karşılığında transfer ettik. Satışından yüzde 15 pay kulübümüze ödenecek. Neler yaptık bu transferden gelen para ile , FIFA dosyaları hal olmadan Eskişehirspor’a rahat yok iki problemli olan dosyalardan biri olan Pinto dosyasında sıkıntı kalmadı. Jerry Akominko’ya 977 Bin Euro ‘lük  borcundan 500 Bin Euro ‘lük  indirim yaptırdık 200 binlik ödemeyi yaptık. 2022 yıllana kadar 4 taksit yaptık. Toplamda ödemimiz 1 milyon 638 Bin Euro oldu. Türk parası karılığı 14 milyonluk dosya ödenmiştir” kaydetti.


“14 AYDA 11 MİLYON TESİS MASRAFLARI İÇİN HARCADIK”

Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören açıklamalarına şu şekilde devam etti;”Yaşanan bu zor günlerde 40 milyonluk kaynak yarattık.  Eskişehirspor için kullandık. Bugüne kadar destek vermeyenler ve yeteri kadar destek vermeyenler umarım bu yaptığımız ödemeler ile bizi anlamıştır. Gelecek tüm destekleri de FIFA dosyalarını için harcayacağız. Eskişehirspor’un sonu karanlık değil çok ileride ışık belirdi.  Eğer destek gelirse tüm borçlarımızı ödeyeceğimize inanıyorum. Transfer tahtasını açmak için imza veren herkese teşekkür ediyorum. İmza vermeyenlerin de canı sağ olsun.” Dedi.

İKİ PROJEYE DESTEK GELİRSE BİZİ KURTARACAKTIR. HATIRA ORMANI PROJESİ 

İki projenin kulübü kurtarmak için çok büyük katkı sağlayacağını söyleyen Akgören: “Eskişehirspor hatıra ormanı projemiz için orman bölge müdürlüğümüz ile görüştük prensipte anlaştık. Fidan başına 20 lira gibi sembolik bir para alacağız 10 lirası orman bölge müdürlüğüne gidecek 10 lirası kulübümüz için harcanacak. Bu projeye yeterli destek gelirse borçlarımızın büyük kısmını ödeyeceğimize inanıyoruz. Eskişehir Valisi Erol Akyıldız ile görüştüm o da projeyi çok beğendi” Dedi.

ESES TOKEN PROJESİ 

Sanal paraya yatırım yapacaklarını ifade eden Akgören:”Sanal para projesine yatırım yapacağız. Eses Token projemizi önümüzdeki hafta hayata geçireceğiz.  Bu projeyi gerçekleştiren 5 kulüp biz olacağız. Borçlarımızı 3- 5 seneye sıfırlayacağımızı düşünüyorduk bu projelere destek gelirse o kadar süreye gerek kalmayacak. Bu iki projeye destek gelirse bütün kalbimle inanıyorum ki tüm borçlarımızı ödeyebileceğiz” dedi. 
Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mustafa Akgören; Basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Akgören: “Konyaspor bazı futbolcularımıza talip oldu. Ekrem için Hatayspor ile 100 bin liraya anlaştık. Eskişehirspor’u istemeyen hiç kimseyi kulüpte tutmayacağız. Eski Başkanlar kendi dönemlerindeki SGK borçlarını öderse  30 milyonluk bir yükten kurtulacağız. Biz kendi dönemimizdeki tüm SGK borçlarımızı ödedik. Bizim Personelimize de borcumuz yok. Buğra çok kıymetli bir oyuncu isteyenler var bizim istediğimiz değerleri veren olmadı o yüzden vermedik. İstiyoruz ki Bilal Ceylan gibi kendi ücretinin 4-5 katına satalım, istiyoruz” Dedi. 

“ERKAN ZENGİN’DEN NE BİZ NE DE O BİZDEN PARA İSTEMEDİ “

Erkan Zengin’in gösterdiği desteklerden dolayı Erkan Zengin’e teşekkür eden Akgören:” Erkan Zengin bizden  lira bile talep etmedi ne de biz ondan bir para talep ettik” dedi .