Almanya'daki Türkler,  Bad Kreuznach'daki "Atatürk Salonu" için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e bir çağrıda bulundu...

"Atatürk Salonu'na sahip çıkılmıyor, kapatmak zorunda kalabiliriz"
Almanya'daki +49 kanalının canlı yayınında konuşan Bad Kreuznach Parkhotel Kurhaus'un  Resepsiyon Müdürü ve "Atatürk Salonu" Sorumlusu Derya Zengin, şimdiki ismi Bad Kreuznach Parkhotel Kurhaus olan eski Alman Genel Karargâhı’nda Mustafa Kemal Atatürk ve Türk heyetinin 1917 yılında iki gün süreyle konakladıklarını belirtti. Salondaki çerçevelerin 23 yıllık olduğunu ve neredeyse tümünün kırıldığını, vitrinlerin kilitlerinin kırık olduğunu, vitrinlerde korunan eşyaların bir kısmının çalındığını, tüm salonun bakımsızlık içinde olduğunu belirten Derya Zengin “Ne yazık ki bu emanete sahip çıkılmıyor. Salonun komple elden geçmesi gerekiyor. Kitap ihtiyacımız var. Ayrıca hırsızlıklara karşı kamera sistemi de kurulması gerekiyor. Böyle giderse yakın zamanda salonu kapatmak zorunda kalacağız. Avrupa’daki sivil toplum kuruluşlarından özellikle Atatürkçü Düşünce Derneklerinden, eğitim gönüllülerinden, işadamlarımızdan ve konsolosluklarımızdan acil destek bekliyoruz” dedi. 

"Büyükerşen'e Atatürk'ün balmumu heykeli için başvuruda bulunmuştuk, umarız sesimizi duyar"

Derya Zengin ayrıca, geçmişte Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e Atatürk’ün balmumu heykelinin salona sağlanması için başvuruda bulunduklarını belirterek “Maalesef uzun zaman oldu konuşamadık tekrar, kendileri de aramadılar. Kendilerine mesaj gönderdim, inşallah dönerler. Sizin röportajınız sonrasında umarız Sayın Büyükerşen sesimizi duyar ve salonumuzu Atatürk’ün heykeliyle onurlandırır, salonumuzu da görürler. Burada Atatürk'ün bir balmumu heykeli muhteşem olur” dedi. 

Aşağıdaki fotoğrafta Bad Kreuznach Parkhotel Kurhaus'ta bulunan Atatürk Salonu'nun eski hali görülüyor...