Beş gün gibi kısa bir sürede 4,5 kilometrelik mahalle içi hatlan değiştirip abone bağlantıların yaparak iki mahalleyi besleyen 800 metrelik ana hath sokak başı vana sistemi kurarak yenileyen ESKI ekipleri, Eskişehir İl Sağlık Müdürlogo Halk Sağlığı Başkanlığma alınan numunelerin de uygun çıkmasıyla Yunusemre Mahallesine su vermeye başladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen :"5 Mayıs tarihinde mahalle hattına tarım ilacı karışması sonrası Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yilmaz Büyükerşen'in talimatı ile yaşanan mağduriyetin en kasa sürede giderilmesi ve vatandaşımızın sağlığını tehlikeye atmadan sorunun çözülme kavuşturulması için yoğun çaba harcayarak mahallenin in hatlarını yeniledik. 9 Mays 2021 Pazar günü itibariyle Fevzipaşa Mahallesi'ne su vermeye başladık. 13 Mayıs 2021 Persembe bayramın birinci günü itibariyle de Yunusemre Mahallesi'ne verilmeye başlandı.Vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için gece gündüz çalışan tüm ESKİ ekiplerimize, Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığına ve Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli birimlerinden gelerek Kalabak Su dağıtımını gerçekleştiren tüm personele teşekkür ediyoruz. Bu süreç boyunca kurumlar arası iletişimi doğru bir şekilde yöneten başta Alpu Kaymakamlığı olmak üzere. Alpu Belediyesi'ne, Il Sağlık Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Başkanlığı'na teşekkür ediyoruz" dedi.

Yunusemre Mahallesi'ne su verilmesini takiben 14 Mayıs Cuma günü halk sağlığı ile ilgili hiçbir tereddüte mahal vermemek idare, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından ESKİ Genel Müdürlüğü ekipleri eşliğinde her evden numuneler alınarak incelenmek üzere laboratuvara gönderildi" İfadelerine yer verdi.