Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı'ndan yurtdışına yapılan seferler de pandemi nedeniyle aylarca durmuştu. Yeniden başlayan seferler yoğun ilgi görürken, Brüksel'den çok sayıda kişi de Eskişehir'e gelmeye başladı. 
Corendon Airlines'ın haftada iki gün karşılıklı olarak düzenleyeceği Eskişehir - Brüksel seferleri de dün gerçekleşen uçuşla başlamış oldu. 

Brüksel'den kalkan uçakla 147 yolcu Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı'na iniş yaptı. 

Uçuşlara yoğun ilgi var 

Airporthaber'in haberine göre, Corendon Airlines CEO’su Yıldıray Karaer, Eskişehir uçuşları hakkında yaptığı yeni açıklamada, pandemi sürecine rağmen Avrupa’dan memleketlerine seyahat etme özlemi duyan çok sayıda Türk vatandaşı olduğu için bu sezon düzenleyecekleri uçuşların yoğun ilgi gördüğünü söyledi. 

"Amacımız Eskişehir uçuşlarını yılın 12 ayı yapmak"
Karaer, Corendon Airlines olarak Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’na ilk uçuşlarını 5 Ağustos 2009 tarihinde Boeing 737-300 tipi bir uçakla yaptıklarını, şimdi ise bu hatta geri dönerek sezon boyunca haftada 2 uçuş düzenleyeceklerini belirtti. Karaer, “Amacımız, Brüksel’de base olan Boeing 737-800 tipi uçağımız ile yapacağımız bu uçuşlara yılın 12 ayı boyunca uçuş planını sürekli genişleterek devam etmek” dedi. 

Düsseldorf seferleri de 5 Ağustos'ta başlıyor
Eskişehir - Belçika arasında başlayan düzenli uçak seferlerinin yanı sıra, Sunexpress firması da son açıklamasında, Eskişehir ile Almanya'nın Düssedorf şehri arasındaki düzenli uçuşlara 5 Ağustos'tan itibaren başlayacağını ve uçuşların Ağustos, Eylül, Ekim aylarında devam edeceğini açıklamıştı.