Eskişehir bölgede faaliyet gösteren Arçelik bayi sahipleri zihinsel engelli ve Down Sendromlu bireylere farkındalık yaratabilmek, onlarla birlikte vakit geçirebilmek, empati kurulabilmesini sağlamak adına bir günlük onların yerine geçti.

Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi üzerinde bulunan Gökkuşağı Cafe’de çalışan engelli bireylerin önlüklerini giyen bayi sahipleri, onların yerine çalışarak müşterilere gün boyu hizmet etti.

Yetkililer yaptığı açıklamada, “Empati kurmak istedik ve onları bir nebze olsun anlamak ve kaliteli vakit geçirebilmek için bu etkinliği yapıyoruz. İlk kez düzenlediğimiz bir etkinlik. Bundan sonra da devam etmeyi düşünüyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkürler. Bizler de çocuklarımız da çok mutlu oldular” dedi.

Gökkuşağı Cafe Birim Sorumlusu Duygu Polatdemir Özemek de duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Arçelik ekibine bu anlamlı etkinliği düzenledikleri için çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız çok mutlu oldular. Onların yüzlerinin gülmesi bizleri de güldürdü” şeklinde konuştu.

Özdilek Kültür Merkezi’nin içerisinde bulunan ikinci şube de devam eden etkinliğe Tuncay Pazarlama yetkilisi İrem Tuncay, Altınel Ticaret yetkilisi Nevzat Altınel, Banaz Ticaret yetkilisi Cem Banaz, Sevinçli Ticaret yetkilisi Önder Sevinçli, Torunlar AŞ.yetkilisi Zafer Kurt, Arçelik Genel Müdürlüğünden de Sertaç Şenyıldız, Şevval Birlik, Akın Öztürk, Batu Özgür katıldı.

Etkinliğin sonunda cafede hizmet veren engelli bireylere hediyeleri takdim edildi.