İnfaz yasası ile birlikte "erken yaşta evlilik mağdurlarının" durumu da yeniden gündeme geldi. Bugün, İnfaz yasası düzenlemesi içinde olmayan ancak AK Parti ve CHP'nin yaptığı görüşmelerde yeniden gündeme geldiği ve bugün TBMM gündemine geleceği yönünde haberler yayınlandı, sosyal medyada CHP'nin şimdi bu konudaki düzenlemeye karşı çıktığı iddiaları da gündeme geldi. 

O basın toplantısı hatırlatıldı 
Sosyal medyada yapılan yorum ve tartışmalarda, Eskişehirli CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in Kasım 2018'de erken evlilik mağduru Nagehan Der ile birlikte TBMM'de düzenlediği basın toplantısı ve yaptığı açıklamalar da yeniden paylaşılmaya başladı. Nagehan Der, o toplantıda, "8 bin aileyi temsil ediyorum. Cezayı yalnızca eşlerimiz değil biz de çocuklarımızla birlikte çekiyoruz. Resmi nikahlı eşlerimize tecavüzcü damgası vuruldu. Madem bu suçtu neden resmi nikah yapıldı? Adalet istiyorum. Elinizi vicdanınıza koyun" demiş, Atila Sertel de, mağdurların yaşadığı sıkıntıları gündeme taşımıştı. 

Atila Sertel'e sorduk... 

Konuyla ilgili görüştüğümüz Atila Sertel, söz konusu yorumlarla ilgili, "O tarihte bana erken evlilik mağdurlarının ziyareti olmuştu ve seslerini duyurmak istiyorlardı, ben de seslerini duyurmalarına yardımcı oldum. Ama bu konuda bir kanun teklifi filan vermiş değilim. Bu konuda çarpıtan ve algı yaratmaya yönelik yorumlar yapılıyor" dedi. Sertel, "45 yaşındaki adamların 13 yaşındaki çocuklarla evlendirilmesini de savunmuş değiliz elbette. Oradaki durumda, aralarında 1-2 yaş fark bulunan genç kardeşlerimiz evlendirilmiş, eşleri 10-12 yıl hapis cezası almış, ellerinde nikah cüzdanları var, cezaevlerinde görüştülüyorlar, bu durumun garipliğini anlattık. Asıl onları evlendirenlerin cezalandırılması gerektiğini düşünen bir insanım. Bazıları kanun teklifini Atila Sertel hazırlamıştı filan demiş, öyle bir şey yok. Öyle bir teklif olmadı, bunu bize yıkmaya çalışıyorlar" diye konuştu. Yeni infaz yasası düzenlemesinde de, erken yaşta evlilik mağdurlarını ilgilendiren bir düzenleme olmadığını ve düzenlemede bulunmadıklarını savunan Sertel, "Bazı kesimler algı operasyonu yapıyorlar" yorumunda bulundu.