İzleyenleri adeta büyüleyen bu programı hazırlayan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni 
Sakine Çildir Çakmak, yaptığı  açıklamada:“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, fani bedeninin aramızdan ayrılışının 81.yılında onu anarken anlamak ve anlatmak için çaba sarf ettik. Atatürkçü Düşünce Sistemi  bu topraklarda var olma ve devamlılık sürecinin en büyük tapusudur. O sebeple gençlere ve onlar aracılığıyla ulaşabildiğimiz her gönüle vatan sevgisi, milli birlik ve barış duygununu bu program aracılığıyla aktarmak istedik.  Koreografide Türk halkını temsilen Türk köylüsü, işçiler, adalet temsilcileri, sporcular, iş insanları, sağlık sektörü temsilcileri ve kolluk kuvvetlerinden oluşan gruplar tek tek sahada yerini alırken bir kez daha söz verdiler Mustafa Kemal Atatürk’e.
Ve tek ses olup dediler ki “Birinci vazifemiz, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.”


Barış Güvercinleri Uçtu Sonsuzluğa…

 Türk gençliği adına konuşma yapan 12E sınıfı öğrencisi Fatih Diri ; “Sen fikir, sen hürriyet, sen sonsuzluğun diğer adı ve sen yüzyıllardır ağır bedeller ödemiş milletimin özgürlük çığlığısın.” derken Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh.”sözünün yazılı olduğu bir pankart açıldı. Barışı temsilen iki beyaz güvercin havalandı semaya doğru.