Eskişehir'de de yüz yüze eğitim okullarda alınan koronavirüs tedbirleri ile başladı. Ana sınıfı ve 1. sınıf öğrencileri tedbirler dahilinde okullarıyla ve öğretmenleri ile tanıştı.

EskisehirHaber.com gündeme taşımıştı 

Eskişehir'de de bazı özel okulların tüm öğrencilere 5 günlük ders programı hazırlayıp, Milli Eğitim'in kararına rağmen haftanın 5 günü de okula gitmeleri yönünde program başlattıklarına dair iddiaları ve şikayetleri Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt'a sormuştuk. Hakan Cırıt, "Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt: Her öğrenci sadece bir gün" başlıklı haberimizde böyle bir şeyin kesinlikle söz konusu olamayacağını, her öğrencinin haftanın sadece bir günü okulda yüz yüze eğitim alacağını, özel okulların da buna göre planlama yapmasının zorunlu olduğunu belirtmişti.

EskisehirHaber.com, "Velilerden şikayet yağıyor" başlıklı haberiyle de velilerin bu konudaki şikayetlerini kamuoyu ile paylaşmıştı. 

Bakan Selçuk: Haberler bize de ulaşıyor, karara uymayan okullara cezalar kesilir 

Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan da sert bir açıklama geldi. 

Ziya Selçuk, "Bazı özel okulların bütün sınıflarda öğrencilerini almasıyla ilgili bir takım haberler bize de ulaşıyor.Çok net olarak söylemek isterim. Bununla ilgili takipler yapılıyor, bu konuda cezaların hayata geçirilmesi söz konusu.Bu ulusal bir karar. Bu karara uymayan okullar da varsa gereken tedbirler alınıp cezalar verilir" dedi. 

Eskişehir'de ismi bizde saklı üç özel okulun bu uygulamayı yaptığı bildiriliyor.

"Bazı okullar her gün ders yapıyor" Velilerden şikayet yağıyor! Okumak için tıklayın... 

Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt: Her öğrenci sadece bir gün...Okumak için tıklayın... 

Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt: Her öğrenci sadece bir gün