Eskişehirspor’un deplasmanda oynadığı Amedspor maçının ardından 6 Ekim’de Türkiye Futbol Federasyonu’na dilekçe göndererek Eskişehirspor’un hakkını arayan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, TFF’ye bir takım sorular sormuş, hakem ve gözlemci raporlarının örneklerini talep etmişti. Başkan Kazım Kurt, Bucaspor maçı sonrasında TFF’ye dilekçe göndererek, yine hakem hatalarıyla Eskişehirspor’a yazık ettiklerini ifade etti. Özellikle maça Trabzon bölgesinden hakem atanmasının iyi niyetli olmadığını belirten Başkan Kurt, önceki dilekçesinde sorduğu soruların yanıtlarını merakla beklediğini söyledi. 

Başkan Kurt’un 17 Ekim’de oynanan Eskişehirspor - Bucaspor maçının ardından Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderdiği dilekçede şu ifadeler yer alıyor:


TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU BAŞKANLIĞINA,

06/10/2021 tarihinde yazdığım dilekçeme henüz yanıt alamadım. Cevabı merakla bekliyorum. Ancak 17 Ekim 2021 tarihinde gerçekleşen Eskişehirspor – Bucaspor 1928 maçında da Eskişehirspor’a yazık ettiler. Öncelikle maça Trabzon bölgesinden hakem verilmesinde bir kasıt olup olmadığını sormam gerekiyor. Çünkü Trabzonspor taraftar ve yöneticilerinin Eskişehirspor’a karşı sempatilerinin olmadığı herkesçe biliniyor. Basında çıkan haber ve demeçlerden de bunu anlamak mümkün. Eskişehirspor’un zor günlerinde inadına yapar gibi Trabzon bölgesi hakemi atamak en hafif deyimi ile iyi niyetli bir davranış değildir. Maçın henüz başında ofsayt kokan bir gol ve arkasından verilen tartışmalı penaltı, zaten sonucu ortaya koymuştur. Yine bu hafta da 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereği maçın gözlemci ve hakem raporlarının tarafıma verilmesini istiyorum. Hakem atamalarının da nasıl yapıldığını tarafıma bildirilmesini istiyorum. Yasal yollara başvuru hakkımı saklı tutarak saygılarımı sunuyorum.