Başkan Küpeli mesajında şu ifadelere yer verdi: 
"Bundan 100 yıl önce açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, millet egemenliğinin, demokrasimizin, dolayısıyla da Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli dönüm noktalarından birisidir.   Yüce meclisimiz, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen milletten aldığı güçle İstiklâl Mücadelesini başarıyla sonuçlandırmış, ezelden beri hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir. 
Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu önemli günü milletimize ve tüm dünya çocuklarına armağan ederken, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız; dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz özel bir bayramdır.
Bu yıl, ne yazık ki Milli Egemenliğimizin 100'üncü Yılı'nı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı koronavirüs pandemisi nedeniyle sokaklarda ve meydanlarda doyasıya coşkulu bir şekilde kutlayamıyoruz.  Bu anlamlı yılda kutlamalarımızı evlerimizde içimiz buruk bir şekilde gerçekleştireceğiz. Ancak gerek kendi sağlığımız için gerekse yarınlarımızın geleceği için bu milli günümüzü evlerimizde, balkonlarımızda aynı inanç ve ruhla kutlayalım. Bu kapsamda kendi sağlığımız ve toplum sağlığı için “Evde Kal Türkiye” çağrısına da sonuna kadar uyalım.
Geleceğimizin yıldızı ve ikbal ışığı olan küçük hanımlar, küçük beyler! şunu unutmayın ki güneşli günler yakındır.  Umudunuzu hiç kaybetmeyin ve tüm zor günlerin geçeceğine tüm kalbinizle güzel günler göreceğinize inanın.
Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor; başta çocuklarımız olmak üzere, tüm halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı ve Milli Egemenliğimizin 100. yılını kutluyorum."