Eskişehir'de de yüz yüze eğitim okullarda alınan koronavirüs tedbirleri ile başladı. Ana sınıfı ve 1. sınıf öğrencileri tedbirler dahilinde okullarıyla ve öğretmenleri ile tanıştı. Bazı özel okulların tüm öğrencilere 5 günlük ders programı hazırlayıp ve Milli Eğitim'in kararına rağmen haftanın 5 günü de okul gitmeleri yönünde program başlattıklarına dair iddiaları ve şikayetleri Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt'a sormuştuk.

Hakan Cırıt, "Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt: Her öğrenci sadece bir gün" başlıklı haberimizde böyle bir şeyin kesinlikle söz konusu olamayacağını, her öğrencinin haftanın sadece bir günü okulda yüz yüze eğitim alacağını, özel okulların da buna göre planlama yapmasının zorunlu olduğunu belirtmişti. 

Velilerden şikayet yağmaya devam ediyor
Öte yandan bazı özel okulların öğrencilerine haftanın 5 günü yüz yüze eğitimi dayattığına dair Eskişehir'deki velilerden şikayetler yapmaya devam ediyor.EskisehirHaber.com'a ulaşan şikayet maillerini sizlerle paylaşıyoruz...

"Özel okullar neden uymuyor, eşitsizlik"
Bir veli şikayet mailinde şu ifadelere yer verdi: "Eskişehir'de .....  okulları milli eğitim bakanlığının kararına uymayarak birinci sınıflarda her gün ders yapacaklarını duyurdular. Bizlerin çocukları haftada bir gün derse giderken özel okullar neden buna uymuyor? Bu eşitsizliktir. Gerekli incelemelerin yapılması gerekiyor."

"5 gün yüz yüze eğitim için duyuru yaptılar"
Bir veli de gönderdiği maile şu ifadelere yer verdi: "Eskişehir'de yaşıyorum ve ilkokul birinci sınıfa başlayacan çocuğum var. Şu anda bir özel okula gidiyor ve okul bize haftada sadece bir gün yüz yüze eğitim yapabileceklerini açıkladı. Fakat bazı özel okulların haftanın 5 günü yüz yüze eğitim için velilerine duyuru yaptıklarını öğrendim. Milli eğitimle görüştüğümde şikayet gelmeden bir şey yapamayız dediler. Hatta bir okul bununla ilgili ders programı bile yayınladı. Eskişehir milli egitim müdürü ile yaptığınız röportajı okudum ve bunun üzerine size bu maili atıyorum. Lütfen konuyu araştırır mısınız?"

"Buna rağmen her gün yapacaklarını açıklıyorlar"
Başka bir velinin mailinde de şu ifadeler yer aldı: "Bugün tüm Türkiye'de okullarda ilkokul 1. Sınıflar derse başladılar. Milli eğitim bakanlığı özel ve devlet okul farketmeksizin haftada kaç gün, kaç saat ders yapılacağını ve kuralları belirledi. Buna rağmen Eskişehir'de bulunan 4 özel okul 1. Sınıf öğrencilerine her gün yüz yüze eğitim yapacağını açıklayabiliyor. Yetkililer neden görevlerini yapmıyor?"

Bir veli de aşağıda görülen bir özel okulun ders programını EskisehirHaber.com'a ulaştırarak tepki gösterdi... 

Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt: Her öğrenci sadece bir gün...Okumak için tıklayın... 

Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt: Her öğrenci sadece bir gün