Belçika'da geçici olarak bulunan (kısa süreli vize, turizm, öğrenci, iş görüşmesi, işçi),  ancak Koronavirüs salgını çerçevesinde alınan uçuş tebirleri nedeniyle Türkiye'ye dönmeleri mümkün olamayan vatandaşlar için 17 Mart 2020  tarihinde özel charter  uçuşu yapılmıştı. Belçika'da kalan diğer Türk vatandaşları için de 21 Nisan 2020, Salı günü Brüksel’den yeni bir charter uçuşu yapılması planlandığı belirtildi. 

Bugün saat 17.00'ye kadar başvurmaları gerekiyor
Bu durumda olan vatandaşlardan (geçici olarak kısa süreliğine gelen veya Belçika'da öğrenci olarak bulunan)  yurda dönmek isteyenlerin bugün (18 Nisan) saat 17.00’ye kadar   irtibat bilgileri sunulan Başkonsolosluklardan sadece birine,  bulundukları şehri de dikkate alarak   e-posta yoluyla başvurmaları gerektiği belirtildi. Başvurular uçaktaki koltuk sayısı kadar karşılanabilecektir.

Karantinaya alınacaklar 
Yapılan açıklamada, "Yurda girişlerinde, vatandaşlarımız, ülkemiz makamlarının belirleyeceği bir şehrimizde en az 14 gün süreyle karantina uygulamasına tabi tutulacaklardır. Uçuşta yer almak isteyen vatandaşlarımızın  bu konuda bir taahhütname imzalamaları gereklidir. Halihazırda bu amaçla dönmek için Başkonsolosluklarımıza kayıt yaptırmış olan vatandaşlarımızın yeniden başvuru yapmamaları rica olunur. Sözkonusu şartları yerine getiren   vatandaşlarımızın başvurularında aşağıdaki bilgileri vermeleri gerekmektedir:İsim soyad, doğum tarihi (gün/ay/yıl), TC kimlik numarası, pasaport numarası, pasaportun vize bölümünün resmi, Belçika’da geçici bulunma nedeni (öğrenci, turist, iş gezisi vs), ikametinin (yaşadığı evin) Türkiye’de olup olmadığı, sağlık durumu, kendisine ulaşılabilecek telefon numarası/e posta adresi. İkameti Belçika’da olanların başvurmamaları rica olunur. Brüksel Başkonsolosluğu  (Valon ve Brüksel bölgeleri için) irtibat bilgileri: E-posta: [email protected] Anvers Başkonsolosluğu (Flaman bölgesi için) irtibat bilgileri: E-posta: [email protected]" denildi. 

Eskişehir ve Emirdağlıları da ilgilendiriyor
Belçika'da mahsur kalan vatandaşlar arasında Eskişehirli ve Emirdağlı vatandaşların da olduğu, bu vatandaşların da düzenlenecek özel seferle yurda dönüş yapabileceği ifade ediliyor.