Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in, belediyenin uzun süredir inşaatı devam eden ve ne zaman biteceği merak konusu olan Hamam ve Hamam Müzesi inşaatını ziyaret ettiği açıklandı. 

2018'de bitmesi gerekiyordu, halen bitmedi 

İhalesi 2017 yılında yapılıp inşaatına başlanan ve söleşmesine göre 2018 yılında inşaatının tamamlanması gereken proje bir türlü tamamlanamamamıştı. Geçen süre zarfında proje için ikinci bir ikmal inşaatı ihalesi de yapıldı, ancak helen inşaat tamamlanmış değil. 

"Bu sene sonuna hedefliyoruz"
İnşaat çalışmalarını ziyaret ettiği açıklanan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükeşen yaptığı açıklamada, inşaat çalışmalarını yıl sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. 
Büyükerşen "Şehrimiz özellikle iç turizmde her yıl on binlerce yurttaşımız tarafından ziyaret ediliyor. Eskişehir'in kalbi konumunda olan Tarihi Odunpazarı Bölgesi'nde hayata geçirdiğimiz projeler ile bu alan bir cazibe merkezi haline geldi. Şehrimize gelen turistlerin uzun süre vakit geçirdiği bu alanı yeni projeler ile daha da canlandırmak istiyoruz. Medeniyetimizin en önemli değerlerinden biri olan hamamlarımızı ve Eskişehir'in hamam kültürünü anlatan bir hamam ile müze inşaatımız devam ediyor. Ayrıca sanata ve sanatçıya verdiğimiz değeri yaşatacak bir sokak tasarladık. İçerisinde tiyatro salonu, atölyeler, sergi rampaları, fuaye alanları, kitap evi gibi farklı noktalar bulunacak. Bu sokakta düzenleyeceğimiz atölyeler ile farklı disiplinlerden sanatçıları bir araya getireceğiz. Kaybolmaya yüz tutmuş kukla sanatını ve üretim atölyeleri ile burayı sanatseverlerin içerisinde bulunmaktan keyif alacakları bir yer haline getirmek istiyoruz. İnanıyorum ki  çalışmalarımızın tamamlanmasıyla birlikte bu bölge daha hareketlenecek" diye konuştu. 

4 yıllık inşaatın proje görselleri böyle ama henüz aslını göremedik 

İkinci ihalenin tabelası duruyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Hamam ve Hamam Müzesi projesi için ilk ihaleyi 9 Eylül  2017'de gerçekleştirmiş, ihaleyi kazanan yapan firma ile 28 Eylül 2017'de yapılan sözleşmede, 6 milyon 687 bin lira bedelle işin bitim süresi de 2 Nisan 2018 olarak belirtilmişti.

Ancak geçen sürede inşaat bir türlü bitmedi, merak konusu oldu...  Uzun bir süre inşaatta çalışma yapılmazken, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 17 Şubat 2020'de ikmal inşaatı ihalesine çıktı. B ihaleyi alan firma ile de 4 milyon 874 bin lira bedelle sözleşme imzalandı. İkmal inşaatı ihalesinde işin bitim süresi de 11 Eylül 2020 olarak belirtildi... İnşaatın önünde şimdi sadece ikinci inşaatın tabelası durması da dikkat çekiyor...

Eskişehir umutla bekliyor 

Projenin Büyükerşen'in yaptığı bu son açıklamadaki gibi yıl sonuna kadar bitmesi umut ediliyor... 

Katlı otopark da merakla bekleniyor... 

Öte yandan Hamam ve Hamam Müzesi inşaatı yanında inşaat çalışmaları yıllardır süren katlı otoparkın da henüz açılmaması dikkat çekiyor. Odunpazarı bölgesinde trafik ve otopark sorunu hızla artarken, katlı otoparkın ne zaman hizmete açılacağı da merak konusu...