Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz  Büyükerşen Ticaret nedir? diye AK Parti Grubu Meclis Üyesi Mustafa Birsen'e sordu. Birsen de Büyükerşen'in sorusuna "Esnafımız ve tücarımız vergisini vererek alım satım yapar ticaret erbaplarının yaptığı işlemin adı ticarettir" şeklinde konuştu. 
Büyükerşen, Pazar yeri kurulsa pazar yerinde ticaret yapılmıyor mu? sorunu Birsen'e  yönetti. 
Birsen de cevap olarak :" Pazar yeri kurmak belediyenin görevi" dedi.


Birsen:    " Komisyon Yetki Aşımı yapmıştır"


Eskişehir 2. İdare Mahkemesi kararları uyarınca Tepebaşı İlçesi Kumlubel Mahallesi 1/5000 ölçekli plan değişikliğini içeren komisyon raporu da tartışmalara neden oldu. İlgili Gündem maddesiyle ilgili söz alan Mustafa Birsen :" Burası herkesin bildiği Emniyet Müdürlüğü arkasında yer alan belediye hizmet alanından ticaret alanına dönüştürülmesi ilgili tartışılan alan. Net bir açıklama yapılmamıştır. Mahkeme kararınca Ticaret alanına dönüştürülmesiyle ilgili plan iptal edilmiştir komisyon yetki aşımı yapmıştır. Biz çoğunluğa uymuyoruz." diye konuştu. 


Aydoğmuş:" Mahkeme kararlarını harfiyen uygulayalım"


Konuyla ilgili CHP Grubu Meclis Üyesi Erdoğan Aydoğmuş" Ticaret Alanına dönüştürülmesiyle ilgili plan iptal edilmiştir. Gerekli teknik analizleri yapalım, etüt çalışmaları yapalım. Makeme kararına harfiyen uygulayalım tekrar bu konuyu meclisimize sunacağız" dedi. 


Hamam Müzesi içerisindeki eşya satış büfesinin belediye şirketine verilmesi  tartışıldı


Belediye Meclisine Hamam Müzesi Binası İçerisinde yer alan Eşya Satış Büfesinin işletme hakkının Belediye şirkelrinden birine verilmesi kararı tartışmalara neden oldu. 
İlgili gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Parti Grubu Meclis Üyesi Orhan Durmuş: Buranın belediye ait bir şirkete işletme hakkının verilmesini doğru bulmuyoruz. Kira ücretinin ise emsalerine göre belirlenmediğini düşünüyoruz. Bu yüzden bu kararı redediyoruz" şeklinde konuştu. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise konu hakkında :" Belediye şirketlerine verilmesine esasen ben de istemem ama ihalere mafya ilişkileri giriyor. Daha sonrasında kira alamıyoruz. Aylarca mahkemelere ile uğraşıyoruz. Mafya düzenine karşı belediye şirketine veriyoruz" ifadelerinde bulundu. 

Tepebaşı İlçesi Yukarısöğütönü Mahallesi Yerleşik Alanında 1/5000 Nazım imar planına 1 aylık ilan süresi içerisinde yapılan itirazlara ilişkin komisyon raporu da AK Parti Grubu tarafından rededildi.


Birsen "18 vatandaşımızın itirazı haklı sebeplerden"

AK Parti Grubu Meclis Üyesi Mustafa Birsen:" 18 vatandaşın itirazının haklı olduğu için bu rapora ret oyu kullanıyoruz" dedi.


"Bakanlıkla uyum içerisinde çalışacağınız kanaatindeyim"


Kentsel Dönüşüm stratejik belgesi için 3 Belediyenin iş biriliği protokolü imzalasıyla ilgili konuşan Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grubu Başkan Vekili Murat Özcan" Kentsel Dönüşüm Stratejik Belgesi için iş birliği protokolü imzaladınız. Umuyorum ki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile uyum içerisinde olacaksınız kanatindeyim" dedi.

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümünden dolayı konuşan Özcan:" Şehit, gazilerimizi ve Mehmet Akif Ersoy'u  rahmet ve minnet ile anıyorum.


Tüm tartışmalara rağmen AK Parti Grubunun reddettiği  gündem maddeleri oy çokluğu ile kabul edildi.