Sağlık Sen Eskişehir Subesi sağlık çalışanları için ücretsiz ulaşım hizmetinin sonlandırılmasına karşı eylem gerçekleştirdi. Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal yaptığı basın açıklamasında:"2020 yılının Mart ayından bu yana dünya ile birlikte Eskişehir’imizde de sağlık çalışanları pandemi ile mücadele ediyor. Tüm dünya evde kalabildi.Uzaktan çalışabildi.Esnek çalışabildi.
Hatta kıymetli belediye başkanlarımız bile uzaktan ya da esnek çalışmalar yapabilirken; sağlık çalışanları bir can daha fazla kurtarmak için can vermeye; sınırsız çalışmaya devam ettiler.

 

Pandemi ile birlikte ulaşım konusunda yaptığımız müracaata; Cumhurbaşkanlığının kararı ile eş zamanlı olarak olumlu yanıt veren Eskişehir Büyükşehir Belediyemiz; o gün Eskişehir’in sağlıkçılarına olan sevgisi ve saygısından destek olduğunu dile getirmişti. Geride kalan 8 Mart’ta, 14 Mart’ta, dini bayramlarda şehrimizin her köşesinde Belediye Başkanlarımızın bol bol sağlık çalışanlarına minnettarlıkları ile dolu duygusal mesajlarına şahit olduk. 

Şayet müteşekkir kalma noktasında samimiyseniz; minnettarlığınızı dile getirdiğiniz bilboardlarınızda anlattığınız kadar içten seviyorsanız sağlık çalışanlarımızı hala devam eden pandemi koşullarında, aşı çalışmalarında neden onlara bir destek de siz sağlamıyorsunuz? 

Ülkemizin pek çok yerinde yılbaşına kadar uzatılan sağlık çalışanlarına ücretsiz toplu taşıma hakkı için Eskişehir’de neden sağlık çalışanları ücret ödüyor? 

8 Temmuz 2021 günü bir hemşire arkadaşımızın Anıtpark durağından Tramvaya binemediği için aşı ve filyasyon çalışmasına yürüyerek gelmek zorunda kalması bu şehirdeki 880.000 Eskişehirli ile birlikte Büyükşehir Belediyemizi de üzmüş müdür? " İfadelerini kullandı.

Hasan Hüseyin Köksal: "Sağlık çalışanlarına minnettarlığınız sona mı erdi"

Açıklamalarına devam eden Hasan Hüseyin Köksal; "Peki ya SSK Tramvay durağından yorgun, bitkin, uykusuz evine gitmeye çalışan aylardır COVID ile mücadele eden sağlık çalışanının karşılaştığı ceza-i işlem uygulaması en az bizler kadar 880.000 Eskişehirliyi ve Büyükşehir Belediyemizi de rencide etmiş midir? İlk günlerde alkışlarınızla gösterdiğiniz minnettarlığınız bugün sona mı erdi? Milyonlar harcanan heykeller gerekli iken sağlık çalışanlarının toplu ulaşımdan ücretsiz faydalanması tasarruf tedbiri midir? Esnek ve uzaktan çalışmanız sebebiyle belediye idaresini tamamen teslim ettiğiniz kıymetli bürokratlarınızın har vurup harman savurduğu dev bütçede sağlık çalışanlarının hak ettiği ücretsiz toplu ulaşım hakkının ne kadar büyük bir yük oluyor? Hastaya giden, hastadan gelen, canını yok sayan Eskişehir’deki 7500 sağlık çalışanı ve 2000 sağlık emekçisi şehir estetiği için ayrılan birkaç heykelden daha mı değersizdir? 2 heykel fazla olmasını, 9500 sağlık çalışanın incitmeye tercih mi ediyorsunuz? Madem ilk günlerde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinden bağımsız olarak bizlere destek olmak için sağlık çalışanlarına ücretsiz toplu taşımadan faydalanma hakkı sağlandıysa bugün neden bu hak için kararnameler, genelgeler engel gösteriliyor? " Şeklinde konuştu.

Hasan Hüseyin Köksal: "Büyükşehir Belediyesini “sosyal belediyeciliğe” davet ediyoruz"

"Büyükşehir Belediyesini “sosyal belediyeciliğe” davet ediyoruz" diyerek eleştirilerine devam eden Sağlık Sen Eskişehir Şubesi Başkanı Hasan Hüseyin Köksal: "Eskişehir değerlidir derken sağlık çalışanları hariç diye bir dipnot mu koyacaksınız artık? “Eskişehirliler değerlidir. Eskişehirliler bize emanettir.” diyen kıymetli sağlık çalışanları samimiyet ve küçük bir içten teşekkür bekliyor. Gelin bu şehirdeki sağlık çalışanlarının motivasyonuna destek olun. 
Daha çok aşı, daha az vaka diye gecesini gündüzüne katan bu süper kahramanlara karınca kararınca bir el uzatın. 5000’den fazla üyesi ile 7500 sağlık sağlık çalışanının hak aram mücadelesindeki yetkili ve etkili sesi Sağlık-Sen; 2000 sağlık emekçisinin de bizimle beraber çarpan yüreği ile 9500 kahraman adına size sesleniyor. Ücretsiz toplu taşıma ile ulaşım için Büyükşehir Belediyemize son kez ve güçlü bir sesle haykırıyoruz ve Büyükşehir Belediyesini “sosyal belediyeciliğe” davet ediyoruz" Şeklinde açıklamalarda bulundu.