Kaçak Villa haberleri hakkında konuşan Yılmaz Büyükerşen:" Eşimin bir tarlası komuşumuzdan hazır prefabrik diye şeklinde  tarif edilen hazır evlerden satın aldık .Bahçemizde sebze felan ekeriz diye. Ben bu işle ilgilenemem başka birini yönlendirdim o da mevzuatı bilmediği için bu sorunlar ortaya çıktı. Sonuç olarak Tepebaşı Belediyesine ceza ödedik neyse ki yabancıya gitmedi. Kabul ediyorum hata yaptım başkanına bu işi bırakmamalıydım" dedi.

 Gündem madddeleri okunduktan sonra Gündem dışı söz alan Belediye Meclis Üyesi Murat Erginbaş Uraysim projesinin test sürüşleri için kullanılan alanın verimli tarım alanları olduğunu Bu toprakların çocukların geleceği için önemli olacağına çocukların geleceğinine ket vurulaması gerektiğini dile getirdi. Erginbaş  Urasysim projesine karşı olmadıklarını ama projenin yerinin değişmesi gerektiğini ifade etti. 


Özcan: " Bu yatırım başka yere kaydırılsa Eskişehir için zararlı olur"


Gündem dışı olarak söz olan AK Parti Grubu Başkan Vekili Murat Özcan :"Burada İhtisas OSB'si ile ilgili de ciddi bir talep de var. Bu yatırımın başka bir ile kaydırılmasının da Eskişehir ekonomisine ciddi bir zarar vereceği aşikar. Şehrin genişleme alanlarına baktığımızda da maalesef tarım alanlarına yönelik bir imarlaşma vardır, siz de biliyorsunuz. Bizim amacımız burayı bir tartışma noktası olmaktan çıkarıp bir çözüme ulaştırmaktır. Uraysim Projesi ile ilgili tarım alanları bizim içinde önemli bu proje için kullanılması gereken alan burası olmayacaksa neresi olmalı şeklinde Büyükerşen'e soru yöneltti. 


Özcan Tartışılan konuları gündeme taşıdı


Uzun zamandır Eskişehir'de tartışılan konularıyla ilgili  Başkan Büyükerşen'e sorular soran Özcan: "Çevre yolunda bulunan eski garaj alanı olarak bililen alan Ticaret alanı olmayacaksa ne olacak?  Bu alan ile ilgili bütçeden haberdar değiliz. Söğütönü'nde isiminizin de geçtiği Kaçak Villa haberleri için ne söyleceksiniz? Tepebaşı belediyesi işlem uyguladı neler söyleyeceksiniz? 96 Araç Belediye envanterinde yok emniyetin envanterinde olmasıyla ilgili açıklama yapar mısınız? 63 araç 4 araç plakasıyla muayeden geçmiş bu konuda açıklamanız olacak mı? Sizin dahil olamadığınız süreçte bürokrasi anlamında zafiyet olduğunu düşünüyor musunuz?
Belediye Meclis Üyesi Nihat Çuhadar ise Gürlife Hastanesinin Sosyal Güvenlik Kurumları ile 2018 yılında müracatlarını iktidara yakın olmadığı için engellenildikleri söyleniyor. O bölgede vatandaşların mağduriyetine neden olduğunu dile getirdi. 
Çuhadar'ın sözlerine yanıt veren Murat Özcan:" İsmi geçen hastanenin AK Partiye yakın olduklarını  kendileri söyledi konun AK Partiye yakın ya da yakın olunmamasıyla alakı değil. Önce izin almalı" şeklinde konuştu .


"Bakım onarımı yapmasaydık ziyan olurdu"


Çevre yolunda bulunan eski garaj alanı olarak bililen alan Ticaret alanı olmayacaksa ne olacak?  Murat Özcan'ın Sorusuna yanıt veren Başkan Büyükerşen "Oranın bakım oranımın tamamladık. A'dan Z'ye onarıldı. Hangi ihtiyaç ile başvuru yapılırsa ona uygun dönüştürülebilecek şekilde onarımlarını yapıldı. . Biz orası için 8 milyon harcadık bakım onarımı yapmasaydık milli servet ziyan olurdu. Orası için bir tane proje var buraya outlet yapılmasına yönelik o da el çizimi ile yapılmış bir proje başvurusu olunca değerlendiriz.Bir de antika otomotivleri olan bir aile bana ulaştı oraya antika otomobil müzesi yapmak istiyor" diye konuştu.


"1999 yılından bugüne kadar  tüm araçlar biz de kayıtlıdır"


96 aracın kaydının olmamasıyla ilgili Murat Özcan'ın gündeme getirdiği konu ile ilgili açıklama yapan Büyükerşen "1999 yılından bu yana tüm araçlar biz de kayıtılıdır. Söz konusu bizden önce belediye yönetimi ile alakadır.  Bizim sorumluluğumuz da olmayan sorunlar da bizden soruluyor" dedi. 


Gündem maddelerin ilgili komisyona gönderilmesi kararı ile toplantıya son verildi