Kapılarını ’Salvador Dali Zodyak-Pantagruel Sergisi’ ile açan Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi, sanat serüvenine Antonio Cosentino’nun "Toz" adlı sergisiyle devam ediyor.

Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi, bugüne kadar 18 birbirinden eşsiz sergiye ev sahipliği yaptı. 2019 yılının 4’üncü sergisi olma özelliğini taşıyan ‘Toz’ ise gerçekleşen açılış töreni ile Eskişehirli sanatseverlerle buluştu. Sergi açılışına CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, sanatçı Antonio Cosentino ile çok sayıda Eskişehirli sanatsever katıldı.

"Toplumu ilgilendiren bütün konulara parmak basılabiliyor"

Antonio Cosentino’nun son dönem çalışmalarından özel bir seçkiyle oluşan ‘Toz’ isimli serginin açılışında konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisinin artık olgunlaşmış bir noktada olduğunu söyledi. Başkan Kurt, “Sayısını unutmaya başladığımız onlarca sanat sergisinden birisini gerçekleştiriyoruz. Sanatçımız Antonio’ya çok teşekkür ediyoruz. İyi ki geldi. Her şeyden sanat yapılabiliyor. Toplumu ilgilendiren bütün konulara da parmak basılabiliyor. O nedenle de Eskişehirlilerin farklı bir bakış açısını farklı gözlerle izlemesi bizim için önemli. Bu galeri, Türkiye’de adından söz ettirmek zorunda olan bir galeri. Artık 2 yılı doldurduğu için tecrübe konusunda bir sıkıntısı da kalmadı. Bundan sonra buradaki sergileri Eskişehirlilerin şanına yakışır bir noktaya getirmek istiyoruz. O nedenle de Hayri ve Rıdvan Hoca özellikle sanatçılar konusunda seçici davranıyor. Bundan sonraki dönemde hep birlikte sanat dolu günler geçirelim istiyoruz” diye konuştu.

"Eserlerimi burada sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum"

Sergide konuşan isimlerden sanatçı Antonio Cosentino, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür ederek eserlerinin 1999 yılından sonra Eskişehirli sanatseverlerle ilk kez buluştuğunu söyledi. Çağdaş Sanatlar Galerisine son 5-6 yıllık çalışmalarımdan küçük bir seçki getirdiğini belirten Cosentino, “Minik de bir kitapçık yaptık, orada daha kapsamlı ve açıklayıcı yazılar var. Bir tane de video getirdik. Benim son 10 yılda yaptığım büyük boyutlu heykellerden biri olan tren burada. Sait Faik’in bir Stelyanos Hrisopulos hikayesinden yola çıkarak oluşturduğum bir gemim vardı. ’Marmara’dan Kaçanlar’ adlı seride göstermiştim. İstanbul’u fethederken biz nasıl dağları, denizleri aşarak gemileri getirmiştik, Marmara’dan Kaçışta yine Beyoğlu’nda tepeleri aşarak gerçekleştirdiğimiz bir videomuz var. Serginin adını Toz koymamızın nedeni de sergide tamamen unuttuğumuz köşeleri boyamayı çok sevdim, onları anlamlı buldum, sahaflardan bulduğum çok küçük bir oyuncağı çok değerli kılarak sergiye ekledim. Çeşitli dallardan, alanlardan, edebiyattan, sinemadan ve kent hayatından esinlenerek yaptığım resimlerden oluşan küçük bir sergiyi burada sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.