Türkiye Sakatlar Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Cafer Eşen açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

“2011 yılında o dönem Eskişehir Genç İş Adamları Derneği başkanı olan Serkan Can Zengin bana ulaştı. Bize bir ziyarette bulundular. Bize bir ihtiyacınız var mı diye sordular. Sizin için ne yapabiliriz diye sordular. Kendilerine mavi kapak projemizi anlattık. Kendileri bize 500 adet mavi kapak kutusu temin etti. Bu kutular da kendilerinin vasıtasıyla okullara, hastanelere ve kamu binalarına valilik izniyle konuldu. 11 yıldır da bize destek olmaya devam ediyorlar. Başlatılan bu proje ile bugüne kadar belgeli bir şekilde 90 bin TL para toplandı. Bu kaynak sayesinde engelli vatandaşlarımızın tekerlekli sandalye, akülü araç gibi ihtiyaçları temin edildi. Depomuzda da 15 adet tekerlekli araba mevcut olarak beklemektedir.

Mavi kapak projesi 2022 yılında da devam edecek. 40 kadar daha mavi kapak kutusu Eskişehir’de önemli yerlere konulacak. İnşallah engellilerin engellerini kaldırabiliriz. Eğer toplum bu işe duyarlı olursa biz derneğimiz olarak Eskişehir’de bütün engellilerin medikal malzeme ihtiyacını karşılamaya kefiliz. 

Sokaklarda dergi satarak bizi kullananlar, tiyatro bileti satıp bizi kullananlar, stand up şov yapıp paraları cebine atanlar bizi kullanmasınlar. Bu tip insanlar bizim projemizi çalmışlardır. Ben Eskişehir halkı lütfen engelliler ile ilgili faaliyet yürüten resmi derneklere teslim edelim. 

Çağfen Koleji Okul Aile Birliği üyeleri bize geçtiğimiz günlerde bir ziyarette bulundu. Bize derneğimizin gelirlerini sordular. Biz de kendilerine vatandaşların yaptığı bağışlar ve yardımlarla ayakta duruyoruz yanıtını verdik. Kendileri daha sonra bir miktar para toplayıp bize ulaştırdılar. Göstermiş oldukları ilgi ve yapmış oldukları destekten dolayı başta Serkan Can Zengin olmak üzere Çağfen Koleji ailesine teşekkür ediyorum.”
7 bin 435 liralık gelir makbuzu Çağfen Koleji Okul Aile Birliği üyelerine teslim edildi. 

Okul Aile Birliği yetkilisi Derya Kara ise şu ifadeleri kullandı;
“Çağfen Koleji ve Ataçağ Koleji olarak çocuklarla birlikte bir şeyler yapmak istedik. Bir gece de zarflar hazırlandı. Çocuklara amacımız ve derneğin neler yaptığını anlatarak makbuzları teslim ettik. Çocuklar da ailelerine bu makbuzları götürdüler ve bu para toplandı. Çağfen Koleji ve Ataçağ Koleji adına çok mutluyuz. Miktar belki biraz düşük kaldı ama bu paralar çocukların parasıdır.”