Adliyelerde hakim ve savcılara aşı önceliği verilmesini de gündeme getiren Çakırözer, “Yargının unsuru avukatlarımızın da aşı kapsamına alınması sağlanmalıdır” dedi.  


TEMİZLİK İŞÇİLERİ, ŞOFÖRLER AŞILANMALI 


Eskişehir’de sendikaların belediyelerdeki temizlik işçilerinin aşılanması için yaptığı çağrı Meclis gündemine taşındı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak temizlik işçileri ile otobüs-tramvay şoförleri ve halk ile yakın temas halindeki kamu çalışanlarının bir an önce aşılanmasını istedi.

 Çakırözer şöyle konuştu: “Başta temizlik işçileri, otobüs-tramvay şoförleri olmak üzere halkla yakın ilişki içinde olan kamu personelinin öncelikle aşılanması son derece önemlidir. Temizlik işçilerimiz çöplerimizi topluyor, sokaklarımızı temizliyor, otobüs şoförleri ulaşımımızı sağlıyor. Katkı atıkların toplanmasından, tıpkı atıkların toplanmasına kadar uzanan bir yelpazede gece gündüz emek veriyorlar. Ancak temizlik işçileri hâlâ aşı kapsamına alınmış değiller. Şoförler de öyle. Hem onların, hem de halk ile yakın temas halindeki tüm kamu çalışanlarının bir an önce aşılanması sağlanmalıdır.”


AVUKATLAR DA AŞI KAPSAMINA ALINMALI 


Çakırözer, Adliyelerde hakim ve savcılara aşı önceliği verilmesini de gündeme getirerek, avukatların da aşılama kapsamına alınmasını istedi. Adliyelerde hakim ve savcılara aşı önceliği verilinken onlarla birlikte aynı davalara giren avukatların aşılanmadığını belirten Çakırözer, “Hakim, savcı ve adliye personeline aşı yapılmaya başladı. Ancak hakim ve savcılar gibi yargı görevi yapan avukatlar aşı kapsamında değil. Yargının unsuru avukatlarımızın da aşı kapsamına alınması sağlanmalıdır” dedi.