Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya’da yapılacak olan veledromun temel atma törenine katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konuşmasında Eskişehir'e de yapılması planlanan projelerden bahsetti. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum:"I. Etap bin 700 kilometre Master Plan’ın ana hatları olan Ankara-Konya-Nevşehir-Kayseri ve Ankara-Eskişehir-Bursa-Sakarya’ya dair planlarını tamamladıklarını kaydeden Kurum, “Şimdi bu güzergahta yapılacak bisiklet yollarımızın uygulama projelerine başladık. Bu yaz inşallah bu güzergahın hızlıca inşasına da başlıyoruz. İnşallah ülkemizi Bisiklet Yolu Ağlarıyla öreceğiz. Projelerimiz tamamlandığında, Edirne'den bisikletine binen bir vatandaşımız, Hakkari’ye, Sinop’tan Hatay’a kadar kesintisiz olarak bu yoldan gidebilecek.

Türkiye’nin geleceğine damga vuracak bu projemize ilave olarak; yine Türk futbolunun da yanındayız. Ülkemizde toplam 19 stadyumun inşasını, Gençlik ve Spor Bakanlığımızla birlikte gerçekleştirdik. Yine birçok eski stadyumun yerine millet bahçeleri inşa ettik, inşa etmeye de devam ediyoruz. Son olarak; bakanımızın başlattığı, Sporun Tabana Yayılması Projesi kapsamında, tam 39 ilimizde gençlerimizin spor yapabileceği alanlar oluşturmak amacıyla; 2,3 milyon metrekare hazine arazimizi Gençlik Spor Bakanlığımıza ve belediyelerimize tahsis ettik” diye konuştu.

Programa, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı'nın yanı sıra, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Büyükşehir Belediye Başkanları, ilçe belediye başkanları katıldı.