AKP Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar'ın, Odunpazarı Belediyesi'nin tarihi Odunpazarı bölgesindeki Hicri Sezen Parkı'nda beton dökerek uygulamaya başladığı projeyi eleştirdiği bir açıklama yapmış ve "Bu yanlıştan dönülmeli" demişti. 

Cumhuriyet Halk Partisi Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar da yaptığı açıklamada, Ali Acar'ın yaptığı açıklamalara yanıt vererek, "Hepinizin malumu olduğu üzere geçtiğimiz gün AKP Odunpazarı İlçe Başkanı Sayın Ali Acar, Hicri Sezen Parkı’nın betonlaştırıldığı yönünde bir iddia ile basın açıklaması yaptı.  Öncelikle AKP’li bir ilçe başkanının çevreci bir yaklaşımda bulunması bizleri son derece şaşırttı ve bir o kadar da mutlu etti. Çünkü AKP’nin çevre konusunda duyarlı davranması pek alışık olduğumuz bir yaklaşım değil.  Sayın Ali Acar’a hassasiyetinden ötürü teşekkür ediyoruz. Kendisine Odunpazarı Belediyesi ve diğer CHP’li belediyelerimizin çalışmalarını yaparken var olan doğal güzellikleri koruduğunu hatta yeşil alanları fazlasıyla arttırdığını hatırlatmak isteriz. CHP yönetiminde Eskişehir eskisinden çok daha yeşil, çok daha ferah bir hale gelmiştir. Bu nedenle Sayın Acar’ın  belediyelerimizden yana içi rahat olsun.  Sayın Başkan’ın tıpkı Hicri Sezen parkında göstermiş olduğu yeşili ve doğayı koruma hassasiyetini Hükümetin yapmış olduğu projelerde de göstermesini bekliyoruz. Çünkü ne yazık ki kendisini şehrimize zehir saçacak olan termik santrale karşı çıkarken veya Kaymaz’a yapılacak olan siyanür havuzuna itiraz ederken göremedik…  Yeri gelmişken bir noktayı daha vurgulamakta fayda görüyoruz. AKP’li belediyelerin yıllarca yönettiği İstanbul, Ankara ve Bursa’da gördüğümüz inanılmaz betonlaşma ve yeşil alan katliamı aslında bizlere her şeyi anlatıyor. Bugün geldiğimiz noktada Eskişehir’imiz bu şehirlerin hepsinden daha fazla yeşil alana, park ve bahçelere sahiptir. Bunu da Belediyelerimizin çevre ve doğa dostu politikalarına borçluyuz" diye konuştu. 

Çınar, "İlgili basın açıklamasında paylaşılan fotoğraf parkın kaldırım bölümü olmakla beraber  gerekli çalışmalar bittikten sonra Hicri Sezen Parkı hak ettiği güzel görüntüye kavuşacaktır.  Sayın Acar’ın çevre ve doğaya karşı olan sevgi ve hassasiyetlerini takdir ediyor ve daha da geliştirmesini bekliyoruz" dedi.