Eskişehir AK Parti Tanıtım Medya Başkanı Hasan Burgaz, CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen kent reklamlarına HDP’ye ait afişlerin asılmasına büyük tepki gösterdi.

CHP ve HDP ittifakının Eskişehirde bir kez daha tescillendiğini belirten Burgaz, twitter’dan yaptığı açıklamada;
 “CHP’li Büyükşehir Belediyesinin, HDP’nin eşitlik ve adalet konulu bilboardlarına ilişkin pozitif ayrımcılığını, KAÇAK VİLLA ve KALABAK sorununa ilişkin billboard taleplerimize de göstereceğine inanıyoruz…
Büyükşehire çağrıda bulunuyoruz!
İnsan aklı ile dalga geçmeyi bırakın! Şehitlerimizin olduğu bir günde PKK nın sözcüsü olan parti için astığınız bu afişleri kaldırın!!!”
dedi.
 
AK Parti Eskişehir Gençlik kolları teşkilatından Eyüp Özcan’ın da tepkisi gecikmedi. Özcan: "Terör ile mücadelede Şehit verdiğimiz bu hüzünlü günlerde Diyarbakır annelerinin feryatlari nin sebebi olan, çocuklarının dağa kaçırılmasına aracılık eden Takım Elbiseli Teröristlerin partisin Sözde Eşitlik Adalet başlıklı reklamını Yayınlayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni şiddetle kınıyorum.” Dedi.
 
HDP’nin astığı Büyükşehir Belediyesi’ne ait billboardlara Eskişehirliler de büyük tepki gösterirken haber sitemize açıklama yapan vatandaşlar;
“Biz HDP ile kesinlikle ittifak yapmıyoruz diyenler, CHP’li büyükşehir belediyesi’nin HDP reklamlarına izin verdiği billboardlara şimdi ne diyecekler hani ittifak yoktu? Halkın gözünün içine baka baka ittifakınız Türkiye'de olduğu gibi Eskişehirde de artık tescillenmiştir “diye konuştular.