16 Nisan’da gerçekleşen anayasa referandumu öncesinde ‘Hayır Platformu’ olarak çalışma yürüten, referandum sonrasında ise oluşumunu “Eskişehir Demokrasi İçin Dayanışma Platformu” olarak devam ettiren Eskişehir Demokrasi İçin Dayanışma Platformu yönetim kurulu üyeleri, Başkan Ataç’ı makamında ziyaret etti. Kristal-İş Sendikası Şube Başkanı Erdal Akyazı, DİSK Eskişehir Bölge Temsilcisi Günay Ayaz ve çok sayıda platform üyesinin bulunduğu ziyarette platform üyeleri Başkan Ataç’a çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.
Platform adına bir değerlendirmede bulunan Yalçın Mutlu, “Hayır Platformu olarak yeni bir oluşumla devam kararı aldık. ‘Hayır’ kampanyasında Ahmet Başkanımızın katkıları ve destekleri büyük olmuştur, kendilerine teşekkür ederiz. Hayır birlikteliğinin çok önemli olduğunu biliyoruz. Bundan sonraki dönemde de 'Memleket meselesi' yaklaşımı ile yan yana duracağız. Tüm Eskişehir, dernekler, odalar ve sendikalar olarak geleceğimiz için 'Demokrasi İçin Dayanışma Platformunda' 53 kurum ve kuruluş bir araya geldik. Umudumuz büyük. Bizler halkın çıkarları ve emekten yana dayanışma sergileyeceğiz. Belediye başkanlarımızın da yanımızda olduğunu biliyoruz. Adil paylaşımın, adaletin bu olmadığını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

"Bir takım çalışmalara yeniden başlamak yararlı olacaktır" 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ataç ise “Geç kalmadan bir takım çalışmalara yeniden başlamanın yararlı olacağına inanıyorum. Yapılacak işi geniş zamana yaydığınızda, başarı oranınız da daha yüksek oluyor. Referandumda gösterilen gayret için de ayrıca teşekkür ediyorum. Eskişehir’de böyle bir netice çıkmasında platformun çok büyük katkıları var. İşte bu katkıların burada bırakmadan devam ettirilmesi için yeni oluşum önem taşıyor. O açıdan bu hareketi güçlendirmemiz, 2019 adına çok büyük önem ifade edecektir. Başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Ziyaret, çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.