Tepebaşı Belediyesi tarafından, Dijital Sanat Sergisi “Quarantine Exit” 9-12 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek. Etkinlik kapsamında birçok söyleşinin yanı sıra DJ performansı da gerçekleştirilecek.
Tepebaşı Belediyesi’nin, Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi, X Design Factory ve De Artium iş birliğinde düzenlediği Dijital Sanat Sergisi 9-12 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.


Etkinlik; Yenibağlar Mahallesi, Fabrikalar Sokak 1/C adresinde 9 Haziran Çarşamba günü saat 17.00’de sergi açılışı ile başlayacak. Sergide partner kuruluş olan "De Artium" sanatçılarının eserleri yer alacak. 10 Haziran Perşembe günü saat 15.00'te Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi'nden Esra Karan, 11 Haziran Cuma günü saat 15.00'te De Artium sanatçılarından Ecem Dilan Köse ve De Artium’un kurucusu Hakan Yılmaz, 12 Haziran Cumartesi günü saat 15.00'te ise X Design Factory kurucusu Özgür Can Akdağ ile söyleşi gerçekleştirilecek.


Etkinlikler hakkındaki detaylar, Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi’nin sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek.

Dijital Sanat Sergisi “Qarantine Exit”in manifestosu ise şöyle:
“Dünya o kadar küçülmüştü ki, artık kaybolmaya imkan kalmamıştı.”
-Etgar Keret
Bir yılı aşkın süredir tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde pek çok sanatçı dijital dünyanın sınırsızlığını deneyimledi.
Hayatın bambaşka bir hale evrilmesi ile sanatçılar, sanal ve gerçeğin karıştığı bu dünyanın içinde bir fark yaratarak yepyeni ve eşsiz dünyalar yarattılar.
Birçoğumuzun yeni tanıştığı dijital dünya ile koskoca dünyaları ekranlarımıza, VR gözlüklerimize sığdırdılar. Ve hatta dahasını…
Yeni yaratımlar vererek yeni kapılar açmaya devam eden sanatçılar, karantina çıkışının ardından Eskişehir’de 100 eserle bir kapı daha açıyor.
Sizleri bu kapıdan içeri girerek ardındaki eşsiz dünyalarda kaybolmaya davet ediyoruz.