Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Özcan, DP'nin haftalık olağan pazar toplantısında yaptığı açıklamada, "Maalesef bu hafta yine Eskişehir'de acı bir olay yaşadık. Yusuf Gurubi isimli bir evladımız, Eskişehir'in yıllardır kapanmayan yarası olan, yıllardır kimsenin üstüne alınmadığı sulama kanalında can verdi.Bu sulama kanalları ile ilgili gözler kör, kulaklar sağır olmuş durumda. Bu işi sorumlusu kim ise, DSİ ise DSİ, belediyeler ise belediyeler... Bir an önce bu can kayıplarına son vermek için gerekli çalışmaları yapmak durumundalar. Eğer bu çalışmaları yapmazlarsa meydana gelecek ilk ölümde onları o koltuklarda oturtmayız. Buradan son kez ikaz ediyoruz, sulama kanalları ile ilgili gereğini yapınız. Daha önce Mustafa Enes evladımızı da kaybetmiştik. Kanalların çevresindeki mahallelerin muhtarlarının feryatlarını duymazdan gelenler, artık bu meseleyi duysunlar. Sizleri o koltuklarda oturtmayız. Gerekli tedbirleri almak zorundasınız" dedi. 

Özcan'dan "yol" tepkisi 
Hüseyin Özcan ayrıca, "Geçen sene seçimlerden önce iktidar vekillerinin Alpu yolunu başlattık, Sarıcakaya yolunu genişleteceğiz dedikleri çalışmalardan zerre eser yoktur. Halen henüz bir çalışma yoktur. Bu saatten sonra olacak kazaların, ölümlerin vebali sizlerin üzerinizdedir. Afyonkarahisar'dan geliyoruz, Kırka yolu bitimine kadar çift yol yapılmış. Sonra yine eski bildiğimiz yol devam etmekte. Eskişehir üvey evlat mı? Oradaki yolları yaptırmaya gücünüz yetmiyorsa bir daha aday olmayacaksınız" dedi. 

"Eskişehirspor'a sahip çıkılmadı"
Özcan, konuşmasında Eskişehirspor'un küme düşmesine de değinerek, "Üzülerek söylüyoruz ki, Eskişehirspor bir alt lige düştü. Sadece siyasi rant çatışmalarından dolayı Eskişehirspor'a sahip çıkılmadı. Bugün Başakşehir şampiyonluğa oynarken, Eskişehirspor'un bu durumda olmasının nedeni siyasilerdir. Ayrıca geçmiş dönemlerde başkanlık yapan beceriksiz ve kabiliyetsiz insanlardır" dedi.