Başkan Ekrem Birsen yayınladığı mesajda: "Ülkemizin kalkınmasında ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmada en büyük etken olan, fedakarlıklarıyla tüm topluma örnek olan, aklı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmiş ve yetiştirmeye devam eden,  Başta Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz" dedi.

"Bilinmelidir ki,  ancak doğru yönlendirilmiş ve iyi eğitilmiş insanlardan oluşan bir toplumla ülkemizi ilerletebilir ve geliştirebiliriz. Ülkemizin dünyanın güçlü ve itibarlı devletlerinden biri haline gelmesindeki en önemli paylardan birinin de öğretmenlere ait olduğu unutulmamalıdır. Kıymetli öğretmenlerimizin, geçmişte olduğu gibi günümüzde de geleceğimizin mimarları olmaya devam edeceklerine olan inancımız sonsuzdur" diyerek öğretmenlerin geleceğin mimarları olduğuna vurgu yaptı.

"Bu vesilesiyle tıpkı öğretmen gibi, çıraklarını ahilik kültürüyle  yetiştiren Usta Öğretici Esnaf ve sanatkarlarımızın da öğretmenler gününü ayrıca kutluyoruz. Yıllarını bu mesleğe adamış çalışan ve emekli tüm öğretmenlerimize sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyor, ebediyete intikal eden değerli öğretmenlerimizi de saygı ve rahmetle anıyoruz" dedi.

Editör: İbrahim GÜLTEKİN