Eski stadyum yerine yapılan Türk Dünyası Millet Bahçesi'nd incelemelerde bulunan AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, çalışmaların bir ay içerisinde tamamlanacağını ifade ederek, 'Ekim ayında Sayın Cumhurbaşkanımızın açmasını programına uyarsa çok arzu ediyoruz. 29 Ekim'de başka millet bahçelerinin de uzaktan açılışını da buradan gerçekleştirebilir ama bahçemiz az çok hazır hale geldi" dedi.

Türk Dünyası Kültür Başkentliği Ajansı tarafından, TOKİ ve Valilik ile yapıln protokolle Eskşehir'e kazandırılan Millet Bahçesi ile ilgili EskisehirHaber.com'un sorularını yanıtlayan Prof.Dr. Nabi Avcı, "Eskişehir Millet Bahçesi, 81 ildeki millet bahçelerinin fikir babasıdır.  Türk Dünyası Kültür Başkentliği Ajansı olarak stadyum yerine yapılaşmaya açmadan büyük bir rekreasyon alanı millet bahçesi yapacağımızı 2014 yılında söylemiştik" dedi. 

Yeraltı otoparkı da trafik sıkışıklığına çözüm olarak 

Yaklaşık 52 dönümlük alanı yeşil alan olduğunu, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, kamelyaların bulunduğunu ifade den Avcı, Millet Bahçesi'nin altına da çok büyük bir yer altı otoparkı yapıldığına dikkat çekti. Avcı "Aşağıdaki otoparkın, şehir merkezindeki trafik sıkışıklığına da çözüm getireceğini ümit ediyoruz. Millet bahçesi içerisinde millet kıraathanesi de olacak. Özellikle gençler, emekliler gelecek keklerini yiyecekler, kitaplarını okuyacaklar, çalışmalarını yapacaklar, her türlü kültürel faaliyet için burası onların hizmetinde olacak dedi. 

160 bin bitki, bin 242 ağaç 

Eskişehir'de 52 dönümlük araziye yapılan ve yer altı otoparkıyla tasarlanan Millet Bahçesi'nde havuzun yanı sıra 160 bin bitki, bin 242 ağaç, yürüyüş yolu, bisiklet ve paten yolu, kamelyalar, çocuk oyun alanları, millet kıraathanesi, oturma grupları, tuvalet ile çim alanlar yer alıyor.