ESKİŞEHİR HABER - Eskişehir Valiliği'nden yapılan açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü’nün, Çin'in Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit eden Koronavirüs (Covid-19) salgınının pandemik (Dünya Çapında Salgın) olarak açıklanmasından sonra ülkemizde de bir dizi acil önlemler alınmıştır. Bu önlemler kapsamında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip Koronavirüs ile mücadeleye ilişkin bir dizi tedbirler açıklamış, konunun önemine binaen ise İçişleri Bakanlığı 81 il Valiliğine alınacak tedbirler hakkında genelgeler göndermiştir" denildi. 

Ekipler her yerde ateş ölçüyor 
Açıklamada, ayrıca, "Toplumda sosyal hareketliliğin azaltılmasına yönelik olarak yayımlanan genelgeler doğrultusunda, Covid-19’la daha etkin bir şekilde mücadelede etmek amacıyla ilimizin insan hareketliliğin yoğun yaşandığı cadde ve sokaklarda, alışveriş yerleri ve parklarda, pazar girişlerindeki kontrol noktalarında, site ve apartman bahçesi gibi ortak kullanım alanlarında, Eskişehir’in giriş ve çıkışlarındaki 18 noktada ateş ölçümleri yapılırken, sokağa çıkmaları yasaklı olan 65 yaş üzeri vatandaşlarımızla da ilgili kimlik kontrolleri yapılmaktadır" denildi. 

Ateşi yüksek olanlar hemen karantinaya alınıyor 
Ayrıca, "Yapılan denetimlerde 37,5 derece ateşi ve öksürüğü olanlar ile 38 derece ve üstü ateşi olanlar, 112 ekiplerince acilen hastaneye ulaştırılmakta ve 14 gün karantinaya alınmaktadır" ifadelerine yer verildi. 

65 yaş üstü vatandaşları ekipleri evlerine bırakıyor 
Yasak olmasına rağmen sokağa çıkan 65 yaş üstü vatandaşların da görevli emniyet güçleri tarafından uyarıldığı ve daha sonra ekip otosuyla evlerine bırakıldıkları ifade edildi. 

Sosyal mesafe kuralına uyun 
Açıklamada ayrıca, Ayrıca şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmaların otobüs seferlerinin 28.03.2020 tarihi saat 17:00 itibariyle Valiliklerin iznine bağlanmış ve Seyahat İzin Kurulunun vereceği “Şehirlerarası Otobüs Seyahat İzin Belgesi” ile otobüs seferlerinin düzenlenebileceğini açıklanmıştır. Şehirlerarası otobüs terminalinde görev yapan Seyahat İzin Kurulu, şehirlerarası yolculuk yapmaya şartları uyan vatandaşlarımıza uygunluk haline göre izin vermektedir. Salgının etkilerinden korunmak için vatandaşlarımız sosyal izolasyon ve sosyal mesafe kuralını hassasiyetle uygulamak zorundadır. Bunun yolu da zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması ve her ortamda sosyal mesafe (1,5 m) kuralına herkesin bireysel olarak titizlikle uyulmasının sağlanmasıdır" denildi.