1 Haziran'dan itibaren uzun süredir salgın nedeniyle açılamayan çok sayıda işletmenin açılacak olması uzun süredir işletmesi kapalı olan Eskişehir esnafında da sevinç yarattı.

"Karar memnuniyet verici"

Kararla ilgili görüştüğümüz Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, EskisehirHaber.com'a yaptığı açıklamada, "Bu açıklama büyük memnuniyet yarattı. Kapalı olan işletmelerimizin açılacağı için sevinçliyiz. İnşallah ülkemizdeki bu salgının bir an önce biterek daha hijyenik şartlarda hizmete devam etmek için çalışmalarımızı da tamamladık" dedi. 

"Hibe destek ile borçlara yapılandırma ısrarımız sürecek"

Ekrem Birsen, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama konusunda da, "Önümüzdeki günlerde Ankara'da  ilgili bakanlarla bir araya gelerek taleplerimizin karşılanması doğrultusunda çalışmalarımız devam edecek. Özellikle birikmiş borçlarımızın, SSK, vergi ve Bağkur borçlarının yeniden yapılandırılması talebimizde ısrarla duruyoruz. Kapalı olan işletmelerimizin zararlarının temini konusunda hibe destek verilmesi ve daha uzun vadede daha iyi şartlarda kredi temin edilmesi konusunda yine ilgili bakanlıklarla görüşmelerimiz devam edecek. İnşallah netice alana kadar üyelerimizin sıkıntılarının giderilmesi konusunda ısrarımız devam edecek" dedi.