Eskişehir Seyyar Tuhafiyeciler ve İşportacılar Odası Başkanı Ali Sefa Şen, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi emeklilere verilecek biner liralık ikramiyelerin piyasaları azda olsa canlandıracağını söyledi.
Hükümetin seçim öncesi emekliye ikramiye, esnafa da bir takım kolaylıklar getirdiğini, bunların hayata geçmesi ve ülke ekonomisine sıcak para girmesiyle piyasaların Ramazan Bayramı öncesi canlanacağını da kaydeden Şen, aylardır sıkıntı içerisinde olan küçük esnafın birazda olsa nefes alacaklarını söyledi.
“Emekliye iki bayram öncesi biner lira ikramiye verilecek. Emekli de aldığı parayı ihtiyaçlarını gidermek için harcayacak. Ramazan ayı geldi. Ramazan ayında halkımız ilk 15 gün gıda ihtiyaçlarını karşılar. 15’inden sonra bayram hazırlıkları başlar” diyen Eskişehir Seyyar Tuhafiyeciler ve İşportacılar Odası Başkanı Ali Sefa şöyle konuştu:
“Küçük esnaf ve sanatlar son 3 yıldır ciddi sıkıntılar çekti. Suriye krizi oldu, 15 Temmuz oldu, küresel ülkelerin ülkemiz üzerinde ciddi anlamda ekonomik ambargo uygulamaları oldu. Bunların neticesinde Türkiye’de ticaret alanı git gide darlaştı. Dolayısıyla bundan da esnafımız etkilendi. Önümüz de 24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri var. Seçim ile Ramazan içi içe girdi. Esnafımız için iyi bir kazanç olur diye düşünüyorum. Emeklilere verilecek ikramiye Ramazan Bayramı öncesi esnafımızın yüzü güldürecek inşallah.”