Alpu yolunda gerçekleşen son ölümlü kaza ile ilgili hemen  Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu aradığını açıklayan AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Alpu yolundaki çalışmalarla ilgili açıklama yaptı. Günay, daha önce de Eskişehir-Alpu, Alpu-Mihalıççık, Eskişehir-Sarıcakaya, Eskişehir-Seyitgazi-Kırka yolları ile dosyaları 16 Haziran 2020 tarihinde Bakan Sayın Karaismailoğlu’na iletmişti. 

"Çalışmaların hızlandırılması için talimat verildi"

Emine Nur Günay, "Yaşanan kazadan dolayı hepimiz büyük üzüntü duyduk. Yaralılarımıza acil şifalar dilerken, vefat eden hemşerimizin ailesine sabırlar diliyorum. Yaşanan bu üzücü olayın ardından hemen Sayın Bakanımız ile konuyu görüştüm. Sayın Bakanımız hemen geri dönüş yaptı, sürecin gelişmesi hakkında bilgi paylaştı, çalışmaların hızlandırılması talimatı verdiğini ve çalışmaların devam ettiğini iletti. Sayın Bakanımız Alpu yol çalışmalarını periyodik video çekimleri aracılığı ile takip ediyor" dedi. 

"Kamulaştırma sürüyor, hemşehrilerimiz de destek verirse daha da hızlanacak"

Günay “Sayın Bakan Adil Karaismailoğlu’nun verdiği bilgilere göre  Eskişehir-Alpu Yol çalışmalarının olduğu kesimin tamamen 1. Sınıf tarım arazilerinden geçtiği ve burada kamulaştırma çalışmalarının hala devam ettiğini belirtti. Kamulaştırma işlemi tamamlanan ve izin oluşan alanların karşısında şu anda yol çalışması devam ediyor. Hemşerilerimizin kamulaştırma çalışmalarına destek verdikleri takdirde, yol çalışması daha da hızlanacaktır" diye konuştu.