Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulu, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı mezunlarını düzenlendiği törenle uğurladı.

Törene mezun öğrenciler ve ailelerinin yanı sıra Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Gültekin, Prof. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı’nın yanı sıra öğretim elemanları, üniversite mensupları, mezunlar ve aileleri katılım gösterdi.

"Gençlerimizi yaşadığımız dünyanın gerekleri doğrultusunda donatmaya uğraştık"

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan ailelerin çocuklarına daha iyi koşullar sağlamak için yıllarca çaba sarf ettiklerini belirterek, “Çocuklarınızın daha güzel koşullarda yaşamaları ve müreffeh bir geleceğe sahip olmaları hayaliyle yıllardır çaba sarf etmektesiniz. Yaptığınız fedakârlıkların değerini ölçebilmek elbette mümkün değil. Bizler, Anadolu Üniversitesinin bütün çalışanları, bu fedakârlıklarınızın bize yüklediği sorumlulukla yıllardır, emanetlerinize sahip çıkmak için elimizden geleni yaptık. Bütün imkânlarımızla kurduğunuz hayallerin gerçekleşebilmesi için çalıştık. Yaşadığımız dünyanın gereklilikleri her neyse, gençlerimizi bu gereklilikler doğrultusunda donatmaya uğraştık ve artık onların sahip oldukları bilgi birikimi ve kazandıkları tecrübeyle, daha güzel bir dünya için üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirebilecek durumda olduklarını düşünüyoruz. Hatta Anadolu Üniversitesi farkı ile akranlarının çok daha ötesinde bir konumda olduklarına eminiz. Bu yüzden bundan sonra yapılabilecek en önemli şeyin, onlara güvenmek, sahip oldukları bilgi birikimlerini ve tecrübelerini hayata geçirebilmeleri için onları desteklemeye devam etmek olduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

"Anadolu Üniversitesinin size kattıklarıyla sorunlarınızı kolayca aşacaksınız"

Mezunların bundan sonra da birçok sorunla karşılaşacaklarını ifade eden Rektör Gündoğan, “Zaman zaman aşmakta zorlanacağınız bu sorunlar, sadece mesleki yaşantınızla ilgili olmayacak. Hepimizin geçtiği yollardan geçeceksiniz. Hepimizin çözmek için çaba sarf ettiğimiz sorunlarla yüzleşeceksiniz. Şundan kuşkum yok ki Anadolu Üniversitesinde geçirdiğiniz yıllar, aldığınız eğitim, katıldığınız ya da düzenlediğiniz kültürel ve sanatsal etkinlikler, kurduğunuz dostluklar ve çoğu zaman dört mevsimi ile hemhal olduğunuz kampüslerimizin size kattıkları sayesinde bizlerden çok daha kolay aşacaksınız, bu sorunları” diye konuştu.

"Yolunuz ve bahtınız açık olsun"

“Şunu hiçbir zaman unutmayın ki bu aziz millet bizleri olduğu gibi, sizleri de çok büyük fedakârlıklarla okuttu. Artık ülkemiz ve kendiniz için sorumluluk alma zamanı geldi” diyen Prof. Dr. Naci Gündoğan, mezunlarına ilişkin sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sizler sadece kendiniz ve aileleriniz için değil; ülkemiz ve insanlık için de başarılı olmak zorundasınız. Özellikle mezuniyet zamanlarının sizlerde oluşturduğu buruk sevince ve sonrası ile ilgili yaşadığınız tedirginliğe yabancı olmadığımızı bilmenizi isterim. Yaşadığınız buruk sevinci ve mezuniyet sonrası ile ilgili tedirginliğinizi biraz da olsa azaltır diye düşünerek Anadolu Üniversitesi ile bağınızın kopmadığını, aslında daha da güçlenerek artacağını söylemeliyim. Emin olun taşıdığınız kurumsal kimlik, tabi ki biraz da sizin gayretinizle birçok kapıyı sizlere açacaktır. Ayrıca, Üniversitenizin kapıları da sizlere her zaman açıktır. Burada edindiğiniz dostluklar sizleri hiçbir zaman bir başına bırakmayacaktır. Anadolu Üniversitesi, altmış yıllık geçmişi ile kocaman bir aile olarak her zaman sizlerin arkasında olacaktır. Bu duygularla başarılarınızın devamını diler ve sizleri, mezuniyetiniz dolayısıyla can-ı gönülden kutlarım. Sizleri çok ama çok seviyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.

“Üniversitemiz bu sene 21 ödül ve ödül adaylığına lâyık görüldü”

Engelliler Entegre Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Emine Sena Batu konuşmasında, mezuniyetin hem öğrenciler hem de aileler için heyecanlı ve gurur verici bir olay olduğunu dile getirerek, “Bu sene mezuniyet törenini kendi okulumuzda yaptığımızdan dolayı gururluyuz. Yüksekokul ailesi olarak, bize emanet edilen öğrencilerin mezun olurken kazanmış oldukları sosyal, akademik ve mesleki becerileriyle gurur duyuyoruz.” dedi. Bu sene Anadolu Üniversitesi olarak güzel kazanımlar sağladıklarını söyleyen Prof. Dr. Emine Sema Batu, “Üniversitemiz ilk kez ‘Engelsiz Üniversite’ alanında 21 ödül ve ödül adaylığına lâyık görüldü. Yüksekokulumuz da 2 ödül ve 3 adaylıkla bu başarıya katkıda bulundu” dedi.

Engelliler Entegre Yüksekokulu mezunlarını temsilen konuşan Yüksekokul birincisi Bilge Sinem Özpınar, “Eğitim hayatım boyunca farklı okullarda birçok zorlukla karşılaştım, bu yüzden üniversitede kendim gibi işitme engelli arkadaşlarımla okumak istedim. Burada okuduğum iki yıl çok güzeldi ve burada geçirdiğim güzel anları hiçbir zaman unutmayacağım” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından öğretim elemanlarının öğrencilere diplomalarını vermesiyle devam eden tören, mezunların kep atmalarının ardından son buldu.