Saadet Partisi Eskişehir İl Başkanı Fesih Bingöl ‘Erbakan Haftası 2021 Anma ve Anlama Programı’ ve etkinliklerle ilgili bir basın açıklaması yaptı.

İl Başkanı Bingöl; ” Bilindiği üzere Şubat ayının son haftası; ülkemiz ve milletimiz açısından iki önemli tarihin yıl dönümünün olduğu bir zaman dilimidir.

Bunlardan ilki 27 Şubat; Türkiye’nin maddi ve manevi kalkınmasına öncülük etmiş, İslam dünyasına ve bütün insanlığa yeni bir ufuk açmış,

“Yaşanabilir bir Türkiye”, “Yeniden Büyük Türkiye” ve “Yeni Bir Dünya” idealleri için ömrünü adamış olan büyük bir liderin, Erbakan Hocamızın vefatının 10. yıl dönümü..  İkincisi ise 28 Şubat; üzerinden 24 yıl geçmesine rağmen hâlâ tüm yönleriyle aydınlatılamamış kirli bir darbenin yıl dönümü..

"İki yıl dönümü peş peşe"

27 Şubat 2011 ve 28 Şubat 1997; tarihi bir tevâfuk, bu iki yıl dönümü peş peşe getirmiştir.

Aradan geçen 10 yıldan sonra bugün, Erbakan Hocamızın siyasi nezaketine, üretimi esas alan ekonomi anlayışına,

Ve daima bu ülkenin her bir vatandaşını bu ülkenin asli bir unsuru olarak gören yaklaşımına olan ihtiyacımız ortadadır.

Aynı şekilde aradan geçen şu kadar yıla rağmen; hakkında sürekli yanlış yorumların yapıldığı ve ne yazık ki siyasi istismara kurban edilen 28 Şubat darbesinin tüm yönleriyle aydınlatılmasının gerekliliği de ortadadır.

O günün şartlarında maalesef gereği gibi anlaşılamamış olan Erbakan Hocamızın 28 Şubat sürecinde gösterdiği olgunluk,

Birlik ve beraberliğimiz hususundaki hassasiyeti ve ordumuz başta olmak üzere devlet kurumlarımızı yıpratmamak adına gösterdiği titizlik,

2021’in Şubat’ında çok daha iyi anlaşılmış ve toplumun her bir kesimi tarafından bugün takdir edilmektedir.

Ayrıca sürekli yerli ve milli olmaktan dem vurulmasına rağmen;

Bugün ordumuzun, kurumlarımızın, hatta TBMM’nin düşürüldüğü duruma bakınca, Erbakan Hocamızın ‘milli devlet yönetim anlayışı’ da çok daha iyi anlaşılmaktadır.

 Erbakan Hoca’nın Vefatı’nın 10. Yılı

Evet değerli arkadaşlar; 54. Hükümet Başbakanı, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız, dâr-ı bekâya irtihal edeli on yıl oldu.

Türk siyasi hayatına örnek şahsiyeti ile damga vuran Merhum Hocamızın ortaya koyduğu vizyon, hayata geçirdiği hizmetler, göstermiş olduğu hedefler,

Ve başta Türkiye için, sonra İslam alemi ve tüm dünya mazlumları için belirlediği mefkûrelerin önem ve kıymeti, gün geçtikçe çok daha iyi anlaşılmaktadır.

Yine aynı şekilde; başta gönül coğrafyamız ve İslam alemi olmak üzere, dünya genelinde akan kan ve göz yaşına baktığımızda;

Hocamızın sürekli olarak ifade ettiği; “tüm dünya mazlumları ve bütün insanlığın saadeti için çalışmak”, bugün artık bir tercih değil, hepimiz için bir zorunluluktur.

“Yaşanabilir Türkiye”

Bilindiği gibi Saadet Partisi olarak, kendisini hayırla anmak, Yapmış olduğu çalışmaların özellikle yeni nesiller ve toplumun tüm kesimleri tarafından daha iyi anlaşılması ve benimsenmesi için;
On yıldan beri, Merhum Hocamızın her vefat yıl dönümünde çeşitli programlar düzenlemekteyiz.
Her yıl farklı konsept ve temalarla Hocamızın farklı farklı yönlerini öne çıkardığımız programların, bu yıl onuncusunu düzenlemiş olacağız.
Geniş istişareler sonucunda, ülkemizin içerisinde bulunduğu şartlar da göz önünde bulundurularak bu yıl ki tema; “Yaşanabilir Türkiye” olarak belirlenmiş ve kamouyu ile paylaşılmıştır.
Merhum Erbakan Hocamız, “Yaşanabilir Türkiye” idealinin umdelerini; ‘huzur, barış ve güvenlik, ‘insan hakları ve hürriyetleri’, ‘adalet’, ‘refah’, ‘izzet, şeref ve onur’ olarak belirlemiş,
Ve bu umdeleri hayata geçirmek için büyük mücadeleler vermişti.
Yine 2021 Türkiye’sinde bu umdelere ve “Yaşanabilir Türkiye”ye olan ihtiyacımız ise ortadadır.

Pandemi tebirlerine dikkat çekildi
Yaklaşık bir yıldır tüm dünyada etkisi hissedilen pandemi şartları nedeniyle;
Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, il ve ilçelerimizde bu yıl yoğun katılımlarla programlar tertip edilemeyecektir.
Konuklarımızın ve toplum sağlığı gözetilerek, 27 Şubat Cumartesi günü Ankara’da sınırlı sayıda katılımla ve tüm tedbirler alınarak bir program gerçekleştireceğiz.
Gerçekleştirilecek olan bu program, çevrim içi olarak partimizin YouTube kanalından canlı ve ayrıca tüm dünya ile ortak yayın şeklinde ulusal ve yerel televizyon kanallarında da yayınlanacaktır.Bu sayede; ülkemizin ve dünyanın dört bir köşesinden anlık yüz binlerce kişinin bu programı takip edebileceğini öngörüyoruz.
Farklı Kesimlerden Önemli Konuklar Katılacak

Ankara’da düzenlenecek bu programa, toplumun farklı kesimlerinden önemli isimler davet edilmiştir.
Erbakan Hocamızın siyasi ve toplumsal hayatımızdaki birleştirici yönüne ve “Yaşanabilir Türkiye” idealine dair farklı içeriklerin olacağı bu program için;
Erbakan Haftası 2021 temasını anlatan bir sinevizyon gösterimi,
Arşivlerden bugüne dek gün yüzüne çıkmamış Erbakan Hocamızın kısa sesleniş videolarının da yer alacağı zengin ve dolu dolu bir içerik hazırlığı yapılmaktadır.
Ayrıca bu programda; Prof.Dr. Necmettin Erbakan hocamızın vefatının 10. yılı için özel bir ‘Erbakan pul koleksiyonu’ da hazırlanmaktadır.
Daha birçok farklı etkinliklerin yer alacağı ‘Erbakan Haftası 2021 Anma ve Anlama Programı’, 27 Şubat Cumartesi günü saat 19.30’da başlayacaktır.
Toplumun farklı kesimlerinden ve dünyanın farklı ülkelerinden de yoğun bir katılımın olacağını öngördüğümüz bu programın;
Merhum Erbakan Hocamızın çok daha iyi anlaşılmasına vesile olmasını temenni ediyor, Kendisini rahmet, minnet ve hürmetle yâd ediyor;Toplantımıza katılımınız için sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.