Demokrasimizin temel yapı taşlarından olan gazetecilerimiz, kamuoyunu her zaman doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirmekte, olayları tarafsız bir şekilde halkımıza aktararak, vatandaşlarımızın en doğal hakları olan, zamanında, doğru ve eksiksiz bilgiyi sağlamaktadırlar. Aynı zamanda, toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu duyarlılığının artmasını sağlayan, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili temsilcileri konumundadırlar.

İnternet medyasının yaygınlaşmasıyla birlikte internet ortamında:  “Basın özgürlüğü, kişisel hak ve özgürlüklerin korunması, telif hakları, reklam payları ve internet üzerinden haber yayını yapan kuruluşların basın kartı sahibi olmaması yaşanan eksikliklerdir.

 İnternet ortamında yayın yapan gazetelerin basılı gazetelerin sahip olduğu haklardan yararlanamaması ve dolayısıyla tabi olduğu sorumlulukların dışında kalması da ayrı bir sorun olarak karşımızdadır.  Bütün bu sorunlar internet medyasına ilişkin bir yasal çerçevenin çizilmesi zorunluluğunu ortaya çıkarmıştır.

İnternet gazetecileri olarak, şehrimizde yaşanan gelişmeler hakkında toplumu bilgilendirerek, vatandaşlarımızla devlet arasında iletişimi sağlayarak, ilimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde, birlik beraberliğin sağlanmasında etkin bir rol üstleniyoruz. Özveriyle yerine getirdiğimiz bu görevi, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettirerek, ülkemizle birlikte şehrimizin de kalkınmasına ve demokrasi kültürünün yerleşmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz.

Bu zor görevi tarafsız, objektif ve basın ahlâk kurallarına bağlı bir şekilde yerine getiren ulusal ve yerel basınımızın, internet gazetecilerimizin  “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.”

                         İbrahim Gültekin

ESiGC  (Eskişehir İnternet Gazetecileri Cemiyeti )Başkanı