İletişim kanallarının her geçen gün geliştiği günümüzde basın mensupları olarak demokrasinin gelişmesi ve toplumsal bilincin oluşturulmasında, düşünce ve ifade özgürlüğünün pekiştirilmesinde ve halkın haber alma hakkının sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmekteyiz.

Bilgi, dünyanın en kıymetli hazinesidir. Toplumlar gücünü bilgiden alır. Toplumsal bilginin kaynağı da basındır. Onun için bizler, işimizi yaparken sadece kamusal bir hizmeti değil, sosyolojik bir gerçeği de yerine getirmiş oluyoruz.

Bilişim ve teknoloji alanındaki gelişmeler ve yenilikler, yazılı ve görsel basının yanı sıra internet gazeteciliği ve sosyal medyanın etki alanını genişletmiş ve” İnternet Gazeteciliği”nin önemini her geçen gün arttırmıştır.

Tarafsız, doğru ve hızlı haberciliğin günümüzde internet haber siteleri aracılığıyla kamuoyuna sunulduğunu hatırlatarak; internet basının meslek ilkeleri doğrultusunda ilkeli, tarafsız, sorumlu ve bilinçli gazetecilik anlayışıyla yapılan çalışmalarının özgür, sansürsüz bir ortamda yürütülmesini temenni ediyoruz.

Bu duygularla demokrasimizin en temel dayanaklarından birini oluşturan; toplumsal barış, huzur ve güvenin sağlanmasında fedakâr çabalarıyla önemli katkılar sunan tüm basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyoruz.

İbrahim Gültekin

ESiGC (Eskişehir İnternet Gazetecileri Cemiyeti) Başkanı